Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

sinaasappelboom-citrus-sinensis-bestellen-bezorgen

Sinaasappelboom (Citrus sinensis) online bestellen

De Sinaasappelboom (Citrus sinensis) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op deze website bieden wij veel nuttige informatie over deze Citrusboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de aangesloten winkels. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De bladkleur is mooi: Groen, Oranje, Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April. De maximale hoogte is ongeveer 800 cm. Deze Sinaasappelboom is te koop voor prijzen v.a. €164,95.

Naam boomSinaasappelboom (Citrus sinensis)
Latijnse naamCitrus sinensis
CategorieCitrusboom
Prijsindicatie€164,95
KleurenGroen, Oranje, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril

Sinaasappelboom (Citrus sinensis) laten bezorgen in de tuin (juni 2024)

De Citrus sinensis geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen schaduw, ze beperken wateroverlast en dienen uitstekend als perceel afboording. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Citrusboom het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je diverse online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Sinaasappelboom Citrus sinensis online bestellen kan. Of bekijk alles over de Patio pruimenboom (Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Citrus sinensis (Sinaasappelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Een dag voor levering ontvang je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Zorg voor een plek die genoeg waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Sinaasappelboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Je moet ook zeker rekening houden met wortels, schaduw, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Een Sinaasappelboom Citrus sinensis kunt u aanplanten in Humus, Normale grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor extra stevigheid.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (April). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In een periode van droogte is het verstandig om wekelijks te sproeien.

Sinaasappelboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Citrus sinensis

De Citrus sinensis krijgt feloranje vruchten, die wij sinaasappels noemen. Het is een mooie plant en zeer geschikt voor op het balkon of terras. Gaat met een juiste verzorging lang mee. De Citrus in de winter binnen halen en op een lichte plaats zetten. Hoe groter de pot/kuip, des te groter de plant wordt. Midden in de zomer tot de herfst één keer per maand vloeibare kamerplantenvoeding toedienen. De vruchten zijn eetbaar, maar in ons klimaat vaak wel zuur/bitter van smaak. De maximale groeihoogte is ongeveer 800 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bolvormig. Samenvatting van de kleur: Groen, Oranje, Wit. Deze boom bloeit met name in April. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Humus, Normale grond, Voedzaam. Niet vergeten: deze Citrusboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Patio pruimenboom (Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormBolvormig
Geschikte grondHumus, Normale grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Citrus sinensis juni 2024
Wat zijn de kleuren van de Citrus sinensis?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen, Oranje, Wit. Het blad bloeit op in April. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, worteldoek, oude beplanting, puin enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Humus, Normale grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Sinaasappelboom?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan omwonenden: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Denk tenslotte ook aan bladverlies en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Op welke manier kan ik de Citrus sinensis Sinaasappelboom bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Sinaasappelboom moeiteloos en snel bij u thuis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit diverse soorten groottes en extra’s zoals boom palenboor en grondmest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Citrus sinensis aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een erkende boomexpert. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Advies: de aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. puin en grind, straatwerk, stronken, oude wortels, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie