Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dakboom-gele-christusdoorn-gleditsia-triacanthos-sunburst-bestellen-bezorgen

Dakboom Gele Christusdoorn (Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’) online bestellen

De Dakboom Gele Christusdoorn (Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’) goedkoop online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op deze website lees je handige info over deze Dakboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Deze Dakboom Gele Christusdoorn kan je al laten bezorgen vanaf €273,75.

Naam boomDakboom Gele Christusdoorn (Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’)
Latijnse naamGleditsia triacanthos Sunburst
CategorieDakboom
Prijsindicatie€273,75
KleurenGeel, Groen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Dakboom Gele Christusdoorn (Gleditsia triacanthos Sunburst) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden koele plekken in de tuin, reinigen de lucht en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Dakboom een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Daardoor worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je erkende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Dakboom Gele Christusdoorn Gleditsia triacanthos Sunburst online kan kopen. Zie ook meer informatie over de Appelboom (Malus domestica ‘Gloster’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Gleditsia triacanthos Sunburst (Dakboom Gele Christusdoorn) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Een dag voor levering ontvang je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en goed zonlicht krijgt. De Dakboom Gele Christusdoorn kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Bekijk ook relevante details zoals groeiwijze, schaduw, bewatering, wortels.

 4. De aanplanting

  Zo’n Dakboom Gele Christusdoorn Gleditsia triacanthos Sunburst plant je het beste in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Vermijd altijd wit straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en controleer of de boom niet te diep staat. Graaf boompalen in om hem te ondersteunen.

 5. Verzorgen

  Zodra de boom in de grond staat is het van levensbelang om de kluit nat te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt het aanbevolen om de grond regelmatig te bevochtigen.

Dakboom Gele Christusdoorn goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’

De dakboom Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’ is ook bekend onder de Nederlandse naam Gele Christusdoorn. Het is een bladverliezende, breed uitgroeiende dakboom. Het meest opvallende aan deze dakboom zijn de verenachtige, glanzende bladeren. Deze lopen goudgeel uit in het voorjaar en verkleuren in de zomer naar groen. Ook in de herfstperiode verkleurt het blad weer naar geel. In de maanden juni en juli bloeit de soort met onopvallende witte bloemen. Na de bloei ontwikkelt de plant langwerpige peulen. Voor een goede groei is het aan te raden om de dakboom jaarlijks te snoeien. De Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’ dakboom gedijt het beste op een zonnige standplaats in voedzame aarde. Gebruik daarom Tuinplantengrond bij het aanplanten en zet er een boompaal bij. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Dakvorm. De kleur van het blad is Geel, Groen, Wit. Het groeiseizoen is in Mei. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Niet vergeten: deze Dakboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Appelboom (Malus domestica ‘Gloster’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormDakvorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Gleditsia triacanthos Sunburst?

De kleur van het blad is Geel, Groen, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. grind, bekabeling, straatwerk, oude beplanting enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Dakboom Gele Christusdoorn?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Houd ook rekening met de buren: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Bekijk ook andere factoren als mogelijke ongewenste schaduw en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Gleditsia triacanthos Sunburst Dakboom Gele Christusdoorn thuis laten bezorgen?

Je kunt zo’n Dakboom Gele Christusdoorn lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. tuinpalen en grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een professionele bezorgservice. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt de voordelige Gleditsia triacanthos Sunburst aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een betrouwbare boomverzorger. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, worteldoek, bekabeling, straatwerk, puin en grind en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie