Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

witte-druif-vitis-vinifera-solaris-bestellen-bezorgen

Witte druif (Vitis vinifera ‘Solaris’) online bestellen

De Witte druif (Vitis vinifera ‘Solaris’) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat is hier mogelijk! Op dit portaal bieden wij veel praktische informatie over deze Druivenstruik. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleuren van het blad zijn Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Juni, Juli. De uiteindelijke hoogte is 500 cm. Dit type Witte druif is al te koop voor €29,75.

Naam boomWitte druif (Vitis vinifera ‘Solaris’)
Latijnse naamVitis vinifera Solaris
CategorieDruivenstruik
Prijsindicatie€29,75
KleurWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuni, Juli

Witte druif (Vitis vinifera Solaris) thuis bezorgen (april 2024)

De Vitis vinifera ‘Solaris’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, ze produceren zuurstof en dienen uitstekend als perceel afboording. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Druivenstruik een uitstekende keuze. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Witte druif Vitis vinifera Solaris online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Rode esdoorn (Acer platanoides ‘Deborah’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Vitis vinifera Solaris (Witte druif) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met speciaal transport. Bomen zijn levende producten. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Jouw boom wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die het water goed afvoert en dagelijks voldoende zon krijgt. De Witte druif gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Bekijk ook relevante details zoals bewatering, groeiwijze, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  Zo’n Witte druif Vitis vinifera Solaris kan aangeplant worden in Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Met name in de groeimaanden (Juni, Juli). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers is het slim om wat aanvullend water bij te geven.

Witte druif goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Aanvullende informatie over de Vitis vinifera ‘Solaris’

De Vitis vinifera ‘Solaris’ is een erg lekkere tafel- en wijndruif met een zoete smaak en maakt grote trossen aan. Het is een relatief nieuw druivenras. Hij is zeer geschikt voor het wat koudere klimaat in bijvoorbeeld Nederland en wordt in deze regio vooral gebruikt in de wijnteelt. Men verkrijgt van de Solaris een stevig witte wijn met een bloemig aroma en een honingachtige afdronk. Toch zijn de goudgele vruchten wegens het hoge suikergehalte prima geschikt voor directe consumptie. Kenmerkend is de vroege tijd van oogsten, dus u kunt al “vroeg in de zomer” genieten van vers fruit uit eigen tuin. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: in juni. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Bemesting: in de winter, hoe groter de plant, des te meer kalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer kalk gebruiken voor zoetere vruchten. De Solaris is goed ziekteresistent en geeft makkelijk vrucht. Hoog resistent voor meeldauw en botrytis. Bewaren: Druiven kan je het beste bewaren in de koelkast. De maximale bewaartijd in de koelkast is 7 dagen. Op de fruitschaal kan je druiven ca. 3 dagen bewaren. Druiven kan je wel langer bewaren als je ze aan de tros laat zitten en niet in aanraking met vocht komen. Schoonmaken: Was de tros met druiven met lauw water en laat ze uitlekken in een vergiet. In principe kan je ze nu van de tros afplukken en opeten. Wil je de druiven ontpitten? Haal ze dan van de tros af en snijd de vrucht doormidden. Vaak kan je de pit dan met een satéprikker eruit halen. Het is niet schadelijk om de pit op te eten. Voedingswaarde: Druiven staan wel bekend als een suikerbommetje, toch heeft het eten van druiven ook wat voordelen. Druiven zijn bijvoorbeeld wel heel rijk aan kalium, dit is goed voor het in balans houden van de bloeddruk. Ook bevatten druiven veel voedingsvezels. Ze bevatten ook veel antioxidanten. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 500 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Klimmend, Opgaand, Struikvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. Deze boom bloeit met name in Juni, Juli. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond. Opmerking: deze Druivenstruik is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Rode esdoorn (Acer platanoides ‘Deborah’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKlimmend, Opgaand, Struikvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Vitis vinifera ‘Solaris’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Vitis vinifera Solaris?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. Het blad bloeit op in Juni, Juli. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, straatwerk, stronken, grind enz. Zo kan de boom goed wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Witte druif?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let ook goed op de schutting: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Vitis vinifera Solaris Witte druif thuis laten bezorgen?

Jij kan een Witte druif moeiteloos en snel aan huis laten bezorgen. Online vind je verschillende formaten en andere essentials zoals tuinpalen en grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Vitis vinifera Solaris aanbieding bezorgd en geplant door een professionele tuinman. Hierdoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat het altijd correct wordt neergezet. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Niet vergeten: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, straatwerk, worteldoek, oude wortels, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie