Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

bol-eikenboom-op-stam-quercus-palustris-green-dwarf-bestellen-bezorgen

Bol-eikenboom op stam (Quercus palustris ‘Green Dwarf’) online bestellen

De Bol-eikenboom op stam (Quercus palustris ‘Green Dwarf’) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijkingssite vind je uitgebreide info over deze Eikenboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Geel, Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 700 cm. Deze Bol-eikenboom op stam kan jij online kopen vanaf €82,50.

Naam boomBol-eikenboom op stam (Quercus palustris ‘Green Dwarf’)
Latijnse naamQuercus palustris Green Dwarf
CategorieEikenboom
Verkoopprijs v.a.€82,50
KleurenGeel, Groen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Bol-eikenboom op stam (Quercus palustris Green Dwarf) thuis bezorgen (april 2024)

De Quercus palustris ‘Green Dwarf’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden koele plekken in de tuin, ze produceren zuurstof en zorgen voor diepte in je tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Eikenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kiest zelf jouw ideale maat, een aanhangwagen is niet nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Hierbij worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In deze tabel vergelijk je diverse online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Bol-eikenboom op stam Quercus palustris Green Dwarf online kopen kan. Of klik door naar de pagina over de Himalayaceder (Cedrus deodara ‘Aurea’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Quercus palustris Green Dwarf (Bol-eikenboom op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Levering van de boom

  Veel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en goed zonlicht krijgt. De Bol-eikenboom op stam plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Let ook op andere aspecten zoals schaduw, groeiwijze, snoeiwerk, bewatering.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  De Bol-eikenboom op stam Quercus palustris Green Dwarf kan men aanplanten in Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomonderhoud

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name cruciaal in de bloeiperiode (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot de zomerperiode achter de rug is. In de drogere maanden is het een goed idee om de grond regelmatig te bevochtigen.

Bol-eikenboom op stam goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk opties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Quercus palustris ‘Green Dwarf’

De Quercus Palustris ‘Green Dwarf’ op stam (ook wel Moeraseik genoemd) heeft een bolvormige kroon en is hierdoor zeer geschikt voor de kleinere tuin. De Quercus Palustris ‘Green Dwarf’ doet het op elke goede grond die niet te kalkrijk is. De bast van deze bol Eik op stam is licht gegroefd en grijs van kleur. In de herfst krijgt deze Quercus Palustris ‘Green Dwarf’ schitterende roodbruine herfstkleuren! Deze bol Eik op stam staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw. Hij bloeit onopvallend in april en mei met geelgroene hangende katjes. De Quercus Palustris ‘Green Dwarf’ op stam is een langzaamgroeiende soort dus snoeien kan maar hoeft niet. In juni kunt u de boom licht snoeien om deze in vorm te houden. Voor een meer ingrijpende snoeibeurt wacht u tot oktober-december, echter mag het dan niet vriezen! Gebruik bij het aanplanten Aanplantgrond en zorg ervoor dat de jonge boom stevig staat, door boompalen te gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 700 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Bolvormig, Compact, Vertakt. De kleur van het blad is Geel, Groen. De groeiperiode is April, Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam. Tip: deze Eikenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Himalayaceder (Cedrus deodara ‘Aurea’).

Maximale hoogte700 cm
GroeivormBolvormig, Compact, Vertakt
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Quercus palustris ‘Green Dwarf’ april 2024
Wat is de kleur van de Quercus palustris Green Dwarf?

De kleur van het blad is Geel, Groen. De bladeren komen tot bloei in April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, straatwerk, grind, worteldoek enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam.

Wat is de ideale standplaats voor de Bol-eikenboom op stam?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan omwonenden: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Quercus palustris Green Dwarf Bol-eikenboom op stam bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Bol-eikenboom op stam probleemloos thuis laten afleveren. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boompalenset en grond voeding. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een professionele bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van circa 5 – 7 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Quercus palustris Green Dwarf aanbieding bezorgd en geplant door een betrouwbare bomenspecialist. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder puin en grind, worteldoek, bekabeling, oude wortels, straatwerk en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie