Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dakeik-quercus-palustris-dakboom-bestellen-bezorgen

Dakeik (Quercus palustris dakboom) online bestellen

De Dakeik (Quercus palustris dakboom) direct online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit platform check je informatie en eigenschappen van deze Eikenboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de toonaangevende tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt alles netjes aangeplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 800 cm. Deze Dakeik is al te koop voor €277,25.

Naam boomDakeik (Quercus palustris dakboom)
Latijnse naamQuercus palustris dakboom
CategorieEikenboom
Verkoopprijs v.a.€277,25
KleurenGroen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Dakeik (Quercus palustris dakboom) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Quercus palustris dakboom zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven schaduw, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Eikenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Dakeik Quercus palustris dakboom online kan kopen. Of bekijk meer informatie over de Grove den (Pinus sylvestris ‘Fastigiata’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Quercus palustris dakboom (Dakeik) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend organisme. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die het water goed afvoert en dagelijks voldoende zon krijgt. De Dakeik kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Andere aspecten die van belang zijn: wortels, groeiwijze, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Zo’n Dakeik Quercus palustris dakboom kunt u aanplanten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te ondersteunen.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het van levensbelang om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de warme maanden adviseren wij om regelmatig extra water toe te dienen.

Dakeik goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Tips en informatie over de Quercus palustris dakboom

De dakeik Quercus palustris is een snel groeiende, bladverliezende, breed uitgroeiende dakboom met ranke takken die aan de uiteinden hangend zijn. De dakeik diepe gelobde, glanzende, fel groene bladeren en worden in de herfst scharlakenrood of roodbruin. Bij het aanplanten aanplantgrond toevoegen en een boompaal erbij zetten. De maximale groeihoogte is ongeveer 800 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Dakvorm. De kleur van het blad is Groen. De groeiperiode is Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Niet vergeten: deze Eikenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Grove den (Pinus sylvestris ‘Fastigiata’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormDakvorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Quercus palustris dakboom april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Quercus palustris dakboom?

De kleur van het blad is Groen. De bloeitijd is Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De aanplantplek dient vrij te zijn van puin, oude beplanting, grind, bekabeling enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Welke standplaats kiezen voor de Dakeik?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let ook goed op de schutting: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Bekijk ook andere factoren als bladverlies en doorschietende wortels.

Op welke manier kan ik de Quercus palustris dakboom Dakeik bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Dakeik gemakkelijk laten leveren aan huis. Bij de online bomenexpert kies je uit meerdere varianten, hoogtes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boom palenboor en mest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt deze voordelige Quercus palustris dakboom aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende boomspecialist. Dankzij deze service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen worteldoek, puin en grind, bekabeling, stronken, oude wortels en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie