Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

patio-appelboom-malus-domestica-jonagold-bestellen-bezorgen

Patio appelboom (Malus domestica ‘Jonagold’) online bestellen

De Patio appelboom (Malus domestica ‘Jonagold’) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze pagina tonen wij veel nuttige informatie over deze Patio-fruitboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de optionele aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleuren van het blad zijn Roze, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. Dit type Patio appelboom kan jij online kopen vanaf €20,25.

Naam boomPatio appelboom (Malus domestica ‘Jonagold’)
Latijnse naamMalus domestica Jonagold
CategoriePatio-fruitboom
Prijsindicatie€20,25
KleurenRoze, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Patio appelboom (Malus domestica Jonagold) thuis laten bezorgen (mei 2023)

De Malus domestica ‘Jonagold’ is tegenwoordig erg populair. Bomen geven een eigen microklimaat, ze dempen het geluid van de omgeving en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Patio-fruitboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Bij deze service worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je meerdere bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Patio appelboom Malus domestica Jonagold online kunt bestellen. Of vind informatie en tips voor de Dwergperzik (Prunus persica ‘Ice peach’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus domestica Jonagold (Patio appelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Levering van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend product. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je ontvangt altijd vroegtijdig een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die het water goed afvoert en goed zonlicht krijgt. De Patio appelboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Bekijk ook relevante details zoals schaduw, tegelwerk, groeiwijze, wortels.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Patio appelboom Malus domestica Jonagold kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen voor extra stevigheid.

 5. Onderhoud

  Na het aanplanten is het essentieel om de kluit nat te houden. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte is het verstandig om regelmatig extra water toe te dienen.

Patio appelboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk opties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Malus domestica ‘Jonagold’

Deze mooie patio appelboom kan u overal kwijt, ook erg leuk om als kado te geven. Malus domestica ‘Jonagold’ is een stevige en sappige handappel met geelwit vruchtvlees. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Elstar’, ‘Gloster’ of ‘Benoni’ meer succes. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. Vraagt in de jeugd een stevige snoei. Zorg voor voldoende licht in de basis. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. Geschikt voor zowel pot als in volle grond. Blijft een compacte boom. Bewaren: Hoe lang u appelen kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller door rijpt. Schoonmaken: Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen. Consumptie: Een appeltje eet u niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen. Voedingswaarde: Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De caloriearme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 150 cm. De groeiwijze is Patio. Qua kleuren zie je voornamelijk Roze, Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Tip: deze Patio-fruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Dwergperzik (Prunus persica ‘Ice peach’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormPatio
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus domestica ‘Jonagold’ mei 2023
Welke kleur geven de bladeren van de Malus domestica Jonagold?

De bladkleur is Roze, Wit. De boom groeit in Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van bekabeling, stronken, oude wortels, worteldoek enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de ideale standplaats voor de Patio appelboom?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan mag niet te nat of droog zijn. Houd rekening met uw buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Houd ook rekening met schaduwvorming en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Malus domestica Jonagold Patio appelboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt deze Patio appelboom gemakkelijk aan huis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit allerlei soorten, maten en andere essentials zoals boompalen en potgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt de voordelige Malus domestica Jonagold aanbieding thuisbezorgd en geplant door een ervaren boomverzorger. Met deze extra service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat het proces op een goede manier verloopt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Niet vergeten: de aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, worteldoek, puin en grind, bekabeling, oude wortels en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie