Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

eikenboom-zuilvorm-quercus-robur-fastigiata-bestellen-bezorgen

Eikenboom zuilvorm (Quercus robur ‘Fastigiata’) online bestellen

De Eikenboom zuilvorm (Quercus robur ‘Fastigiata’) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijkingssite lees je handige informatie over deze Eikenboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de toonaangevende tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Groen. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Deze Eikenboom zuilvorm is al te bestellen vanaf €125,50.

Naam boomEikenboom zuilvorm (Quercus robur ‘Fastigiata’)
Latijnse naamQuercus robur Fastigiata
CategorieEikenboom
Vanafprijs€125,50
KleurenGroen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Eikenboom zuilvorm (Quercus robur Fastigiata) thuis bezorgen (mei 2024)

De Quercus robur ‘Fastigiata’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, ze dempen het geluid van de omgeving en zorgen voor diepte in je tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Eikenboom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Daardoor wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Eikenboom zuilvorm Quercus robur Fastigiata online kan kopen. Zie ook meer informatie over de Grove den (Pinus sylvestris ‘Norwegian’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Quercus robur Fastigiata (Eikenboom zuilvorm) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste producten zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt de dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je artikel wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Eikenboom zuilvorm kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, wortels, bewatering, schaduw.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Eikenboom zuilvorm Quercus robur Fastigiata kan je volgens de kweker planten in Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Voedzaam. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het cruciaal om de kluit vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de zomerperiode achter de rug is. In droge, warme zomers is het een goed idee om regelmatig extra water toe te dienen.

Eikenboom zuilvorm goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Quercus robur ‘Fastigiata’

De Quercus robur ‘Fastigiata’ is een bladverliezende, zuilvormige eik. Prima geschikt voor de kleinere tuinen. Het is een makkelijke boom die niet veel eisen stelt alleen mag de kluit in de winter niet te nat staan. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. De groeiwijze is Opgaand, Zuilvormig. De kleur van het blad is Groen. Het groeiseizoen is in Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Voedzaam. Goed om te weten: deze Eikenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Grove den (Pinus sylvestris ‘Norwegian’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormOpgaand, Zuilvormig
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Quercus robur ‘Fastigiata’ mei 2024
Wat zijn de kleuren van de Quercus robur Fastigiata?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen. De boom groeit in Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De aanplantplek moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, straatwerk, puin, worteldoek enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Voedzaam.

Wat is een geschikte standplaats voor de Eikenboom zuilvorm?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken, schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Quercus robur Fastigiata Eikenboom zuilvorm bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt de Eikenboom zuilvorm moeiteloos en snel thuis laten afleveren. Bij online bomenwinkels vind je meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals tuinpalen en aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, doorgaans 1 tot 2 weken.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Quercus robur Fastigiata aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame boomexpert. Daardoor wordt al het werk uit handen genomen en weet je 100% zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen straatwerk, puin en grind, bekabeling, stronken, worteldoek en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie