Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zomereik-quercus-robur-bestellen-bezorgen

Zomereik (Quercus Robur) online bestellen

De Zomereik (Quercus Robur) gemakkelijk online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijker bekijk je uitgebreide info over deze Eikenboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Geel, Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Deze Zomereik kan je al laten bezorgen vanaf €1,45.

Naam boomZomereik (Quercus Robur)
Latijnse naamQuercus Robur
CategorieEikenboom
Vanafprijs€1,45
KleurGeel, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei

Zomereik (Quercus Robur) thuis bezorgen (april 2024)

De Quercus Robur is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren schaduw, zorgen voor zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is dit type Eikenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Zomereik Quercus Robur online kunt bestellen. Zie ook meer informatie over de Ierse jeneverbes (Juniperus communis ‘Hibernica’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Quercus Robur (Zomereik) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom laten leveren

  Een groot deel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die het water goed afvoert en en genoeg licht krijgt. De Zomereik voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Let ook op andere aspecten zoals snoeiwerk, schaduw, groeiwijze, bewatering.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Zomereik Quercus Robur kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in het bloeiseizoen (Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de droge hete zomermaanden adviseert de kweker om extra water te geven.

Zomereik goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Quercus Robur

De Quercus Robur, ook wel Zomereik genoemd, is een echte inheemse, sterk vertakkende boom met een brede ronde kroon en kan ongeveer 30 meter hoog worden. Eiken kunnen zeer oud worden. De schors van de Zomereik is donkergrijs en bij oude exemplaren diep gegroefd. Het blad is langwerpig, gekruld en heeft een donkergroene kleur. De Quercus Robur bloeit onopvallend met geelgroene katjes. Na de bloei ontstaat de groene eikels die in groepjes van twee tot zes bijeen staan en later naar beige-bruin verkleuren. De Quercus Robur is een belangrijke voedingsbron voor veel dieren zoals, muizen, eekhoorns, herten en wilde zwijnen. Ook zijn eikels te gebruiken voor consumptie. Rauwe eikels bevatten tannine wat giftig is maar als je ze kookt zijn ze bruikbaar. Je kunt ze bijvoorbeeld roosteren, puree en eikelbrood van maken. De boom wordt meestal gebruikt in parken en bostuinen maar kan ook goed geplaatst worden als solitairboom. De Zomereik groeit het beste op een voedselrijke, vochthoudende bosgrond en verlangt een zonnige standplaats. Plaats bij de Quercus Robur een boompaal en gebruik Aanplantgrond bij het planten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid. Samenvatting van de kleur: Geel, Groen. Deze boom bloeit met name in Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Eikenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden mooie herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Ierse jeneverbes (Juniperus communis ‘Hibernica’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Quercus Robur april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Quercus Robur?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Groen. De bloeitijd is Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, straatwerk, worteldoek, grind enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de beste standplaats voor de Zomereik?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let erop dat hij voldoende vrij staat: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Bekijk ook andere factoren als bladverlies en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Kan ik de Quercus Robur Zomereik bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt de Zomereik eenvoudig tot in de tuin laten leveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. set met boompalen of aanplantgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Quercus Robur aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame boomexpert. Met deze extra service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de plek waar je het laat planten moet schoon zijn, dus geen bekabeling, straatwerk, stronken, worteldoek, puin en grind en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie