Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zuileik-quercus-robur-fastigiata-koster-bestellen-bezorgen

Zuileik (Quercus robur ‘Fastigiata Koster’) online bestellen

De Zuileik (Quercus robur ‘Fastigiata Koster’) eenvoudig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit portaal bekijk je veel praktische informatie over deze Eikenboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Bruin, Geel, Groen, Katjes. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Deze Zuileik is te koop voor prijzen v.a. €121,95.

Naam boomZuileik (Quercus robur ‘Fastigiata Koster’)
Latijnse naamQuercus robur Fastigiata Koster
CategorieEikenboom
Verkoopprijs v.a.€121,95
KleurBruin, Geel, Groen, Katjes
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMei

Zuileik (Quercus robur Fastigiata Koster) thuis bezorgen (april 2024)

De Quercus robur ‘Fastigiata Koster’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en zorgen voor wat extra privacy. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is dit type Eikenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je meerdere bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Zuileik Quercus robur Fastigiata Koster online kunt bestellen. Of bekijk meer over de Sinaasappelboom (Citrus sinensis).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Quercus robur Fastigiata Koster (Zuileik) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende organismen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die genoeg waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Zuileik voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als bewatering, tegelwerk, groeiwijze, schaduw.

 4. De aanplanting

  Een Zuileik Quercus robur Fastigiata Koster is aan te planten in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Onderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het belangrijk om de kluit nat te houden. Vooral in de bloeimaanden (Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. In droge, warme zomers is het verstandig om extra water te geven.

Zuileik goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Adviezen en informatie over de Quercus robur ‘Fastigiata Koster’

De Quercus robur ‘Fastigiata Koster’ heeft grove opgaande takken die niet uitzakken. Hierdoor ontstaat een gesloten zuilvorm die later smal piramidaal wordt maar steeds goed gesloten blijft. De stam is meestal laag vertakt en de schors is donkergrijs en bij oude exemplaren gegroefd. Het variabele blad is omgekeerd eirond tot lang ovaal. De eivormige eikels staan met 2 tot 6 bijeen en zijn voor hooguit een derde omsloten door het napje. Het is een van de beste zuilvormige eiken. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 1000 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Opgaand, Zuilvormig. Qua kleuren zie je voornamelijk Bruin, Geel, Groen, Katjes. De groeiperiode is Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Normale grond. Belangrijk: deze Eikenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Sinaasappelboom (Citrus sinensis).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormOpgaand, Zuilvormig
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Quercus robur ‘Fastigiata Koster’ april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Quercus robur Fastigiata Koster?

De belangrijkste kleuren zijn Bruin, Geel, Groen, Katjes. De boom groeit in Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De aanplantplek moet vrij zijn van puin, bekabeling, oude wortels, straatwerk enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Zuileik?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan omwonenden: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Denk tenslotte ook aan verlies van bladeren en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Kan ik de Quercus robur Fastigiata Koster Zuileik in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan deze Zuileik zonder gedoe aan huis laten bezorgen. Via internet bestel je verschillende formaten en eventuele hulpmiddelen zoals tuinpalen of aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. De bezorgtijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt de voordelige Quercus robur Fastigiata Koster aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een ervaren boomspecialist. Hierdoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, puin en grind, bekabeling, straatwerk, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie