Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

gewone-es-fraxinus-excelsior-bestellen-bezorgen

Gewone es (Fraxinus excelsior) online bestellen

De Gewone es (Fraxinus excelsior) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze website lees je veel nuttige info over deze Gewone esdoorn. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van onze partners. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleur van de boom is Groen, Paars. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April. De maximale hoogte is ongeveer 1000 cm. Deze Gewone es is te koop voor prijzen v.a. €1,35.

Naam boomGewone es (Fraxinus excelsior)
Latijnse naamFraxinus excelsior
CategorieGewone esdoorn
Verkoopprijs v.a.€1,35
KleurenGroen, Paars
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril

Gewone es (Fraxinus excelsior) thuis bezorgen (april 2024)

De Fraxinus excelsior geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en zorgen voor diepte in je tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Gewone esdoorn het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Bij deze service wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In onderstaande tabel vergelijk je erkende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Gewone es Fraxinus excelsior online kopen kan. Zie ook meer informatie over de Appelboom (Malus domestica ‘Santana’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Fraxinus excelsior (Gewone es) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je aankoop wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Gewone es kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan tegelwerk, schaduw, wortels, snoeiwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Gewone es Fraxinus excelsior kan aangeplant worden in Humus, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in de bloeiperiode (April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden is het een goed idee om wekelijks te sproeien.

Gewone es goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Fraxinus excelsior

De Fraxinus Excelsior (Gewone Es) heeft een kroon die breed en ovaal tot vrijwel rond groeit. De bladeren van de Fraxinus Excelsior (Gewone Es) kunnen wel 30cm groot worden en hebben een donkergroene bovenzijde met een lichter groene onderzijde. De Gewone Es word vaak toegepast in landschappelijke beplantingen, windsingels en brede groenstroken. De Fraxinus Excelsior kan goed gesnoeid worden. De Gewone Es is bladverliezend maar winterhard. Gebruik bij het aanplanten Aanplantgrond en zorg ervoor dat de jonge boom stevig staat, door boompalen te gebruiken. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Paars. Het groeiseizoen is in April. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Humus, Natte grond, Voedzaam. Belangrijk detail: deze Gewone esdoorn is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Appelboom (Malus domestica ‘Santana’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondHumus, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Fraxinus excelsior april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Fraxinus excelsior?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Paars. De boom groeit in April. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, grind, stronken, oude wortels enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Humus, Natte grond, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Gewone es?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let ook goed op de schutting: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Fraxinus excelsior Gewone es in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt de Gewone es gemakkelijk laten leveren aan huis. Bij online bomenwinkels vind je diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen of grondmest. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Fraxinus excelsior aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een erkende hovenier. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en mag je erop vertrouwen dat het proces op een goede manier verloopt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, stronken, bekabeling, oude wortels, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie