Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

photinia-boom-photinia-fraseri-red-robin-bestellen-bezorgen

Photinia boom (Photinia fraseri ‘Red Robin’) online bestellen

De Photinia boom (Photinia fraseri ‘Red Robin’) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijker vind je informatie en eigenschappen van deze Glansmispel. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen, Rood, Wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 350 cm. Dit type Photinia boom kan jij online kopen vanaf €168,25.

Naam boomPhotinia boom (Photinia fraseri ‘Red Robin’)
Latijnse naamPhotinia fraseri Red Robin
CategorieGlansmispel
Vanafprijs€168,25
KleurGroen, Rood, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Photinia boom (Photinia fraseri Red Robin) thuis bezorgen (mei 2024)

De Photinia fraseri ‘Red Robin’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven een eigen microklimaat, ze produceren zuurstof en zorgen voor diepte in je tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is dit type Glansmispel een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je toonaangevende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Photinia boom Photinia fraseri Red Robin online kunt bestellen. Of klik door naar de pagina over de Blauwspar (Picea pungens ‘Super Blue’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Photinia fraseri Red Robin (Photinia boom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt de dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Photinia boom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Andere aspecten die van belang zijn: schaduw, tegelwerk, groeiwijze, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Photinia boom Photinia fraseri Red Robin kan je volgens de kweker planten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en controleer of de boom niet te diep staat. Graaf boompalen in om hem extra te verstevigen.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het belangrijk om genoeg water te geven. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden is het noodzakelijk om de grond regelmatig te bevochtigen.

Photinia boom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Photinia fraseri ‘Red Robin’

De glansmispelboom Photinia fraseri ‘Red Robin’ is een prachtig groenblijvende boom. Hij bloeit in april-mei met witte schermen met bloemen die heerlijk ruiken. Het jonge blad van de glansmispel op stam is rood van kleur en dus zeer decoratief. Hij staat het liefst op een kalkhoudende grond op een beschutte plek in de zon of half zon. Tijdens en net na de bloei is het belangrijk om de boom wat bij te mesten. Snoeien: dit kan het beste in het voorjaar (het mag dan niet vriezen en geen zonnige dag zijn!) U snoeit de photinia wanneer dat nodig is met een snoeischaar. Om de plant te verjongen kunt u de boom terugsnoeien tot het oude hout. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 350 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Bossig. De kleur van het blad is Groen, Rood, Wit. Het groeiseizoen is in April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Belangrijk detail: deze Glansmispel is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Blauwspar (Picea pungens ‘Super Blue’).

Maximale hoogte350 cm
GroeivormBossig
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Photinia fraseri ‘Red Robin’ mei 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Photinia fraseri Red Robin?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Rood, Wit. De bladeren komen tot bloei in April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, worteldoek, oude wortels, straatwerk enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Normale grond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Photinia boom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan andere bewoners: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Photinia fraseri Red Robin Photinia boom aan huis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Photinia boom eenvoudig thuis laten afleveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en eventuele hulpmiddelen zoals een boompalenset en mest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Photinia fraseri Red Robin aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende boomspecialist. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Bedenk wel: de plek waar je het laat planten moet schoon zijn, dus geen worteldoek, bekabeling, oude wortels, straatwerk, stronken en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie