Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

echte-klimop-hedera-hibernica-bestellen-bezorgen

Echte klimop (Hedera hibernica) online bestellen

De Echte klimop (Hedera hibernica) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijker tref je uitgebreide info over deze Hedera. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomexperts of tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Groen, Zwart. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Schaduw, Zon. De groeiperiode is September, Oktober. De uiteindelijke hoogte is 600 cm. Deze Echte klimop is al te koop voor €1,95.

Naam boomEchte klimop (Hedera hibernica)
Latijnse naamHedera hibernica
CategorieHedera
Vanafprijs€1,95
KleurenGeel, Groen, Zwart
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeimaandenSeptember, Oktober

Echte klimop (Hedera hibernica) thuis bezorgen (april 2024)

De Hedera hibernica is tegenwoordig erg populair. Bomen geven verkoeling, ze dempen het geluid van de omgeving en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Hedera zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Echte klimop Hedera hibernica kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Eikenboom zuilvorm (Quercus robur ‘Fastigiata’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Hedera hibernica (Echte klimop) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Veel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Echte klimop voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Neem ook zaken in acht als schaduw, bewatering, snoeiwerk, tegelwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  De Echte klimop Hedera hibernica kan men aanplanten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om de stam mooi recht te houden.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om genoeg water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeimaanden (September, Oktober). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de sapstroom op gang komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In droge, warme zomers is het een goed idee om regelmatig extra water toe te dienen.

Echte klimop goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Hedera hibernica

De echte groene klimop Hedera hibernica is een snel groeiende klimplant. De klimop Hedera hibernica kan tot 800cm hoog worden. Het brede, donkergroene blad is hartvormig. De klimop Hedera hibernica is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De klimop Hedera hibernica komt het beste tot zijn recht als bodembedekker of klimplant. De Hedera hibernica is de populairste klimop en de meest verkochte klimplant bij Tuinplant.nl. De Hedera hibernica stelt weinig eisen aan zijn standplaats en de grondsoort. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond gebruiken. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 600 cm. De groeiwijze is Bodembedekkend, Klimmend, Kruipend. Samenvatting van de kleur: Geel, Groen, Zwart. De bloeitijd is September, Oktober. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Opmerking: deze Hedera is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en wel bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Eikenboom zuilvorm (Quercus robur ‘Fastigiata’).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormBodembedekkend, Klimmend, Kruipend
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendJa
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Hedera hibernica april 2024
In welke kleur komt het blad van de Hedera hibernica?

De bladkleur is Geel, Groen, Zwart. Hij komt op een mooie manier tot bloei in September, Oktober. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, grind, puin, oude beplanting enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Echte klimop?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Denk ook aan andere bewoners: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en doorschietende wortels.

Hoe kan ik de Hedera hibernica Echte klimop aan huis laten leveren?

Je kunt deze Echte klimop eenvoudig bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en eventuele hulpmiddelen zoals boom palenboor en bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is circa 5 – 7 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Hedera hibernica aanbieding afgeleverd en aangeplant door een deskundige bomenspecialist. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en weet je 100% zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Advies: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, straatwerk, puin en grind, bekabeling, worteldoek en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie