Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

zuil-pruimenboom-prunus-domestica-mirabelle-ruby-bestellen-bezorgen

Zuil-pruimenboom (Prunus domestica ‘Mirabelle Ruby’) online bestellen

De Zuil-pruimenboom (Prunus domestica ‘Mirabelle Ruby’) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op deze website bekijk je veel praktische info over deze Zuilboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de toonaangevende tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Maart, April. Uiteindelijk wordt deze boom circa 150 cm. Deze Zuil-pruimenboom kan jij online kopen vanaf €38,25.

Naam boomZuil-pruimenboom (Prunus domestica ‘Mirabelle Ruby’)
Latijnse naamPrunus domestica Mirabelle Ruby
CategorieZuilboom
Prijsindicatie€38,25
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April

Zuil-pruimenboom (Prunus domestica Mirabelle Ruby) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Prunus domestica ‘Mirabelle Ruby’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen geven schaduwrijke plekken, ze beperken wateroverlast en dienen uitstekend als perceel afboording. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? In dat geval is dit type Zuilboom een hele goede optie. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Hierbij worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hieronder vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Zuil-pruimenboom Prunus domestica Mirabelle Ruby online kan kopen. Of bekijk meer over de Hoogstam dikke Kaki boom (Diospyros kaki).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Mirabelle Ruby (Zuil-pruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw boom wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Zuil-pruimenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Neem ook zaken in acht als bewatering, tegelwerk, snoeiwerk, schaduw.

 4. Het planten van de boom

  Deze Zuil-pruimenboom Prunus domestica Mirabelle Ruby is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond om hem goed vast te zetten.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het ontzettend belangrijk om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (Maart, April). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de zomerdagen is het verstandig om de grond regelmatig te bevochtigen.

Zuil-pruimenboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Prunus domestica ‘Mirabelle Ruby’

De Prunus domestica ‘Mirabelle Ruby’ is een uniek ballerinaboompje met rode pruimen met geel-rood vruchtvlees. De smaak heeft iets weg van een perzik. Dit leuke kleine pruimenboompje groeit enkele centimeters per jaar en geeft echte vruchten. De boom maakt bijna geen zijtakken en wordt daardoor niet breed. De pruimen groeien direct aan de stam. Bestuiving: zelf bestuivend, maar kruisbestuiving met o.a. ‘Mirabelle de Nancy’, ‘Opal’ of ‘Victoria’ geeft meer succes. Geschikt voor balkon en terras, maar kan ook in de volle grond geplaatst worden. Snoeien is bijna niet nodig. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. De maximale groeihoogte is ongeveer 150 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Opgaand, Zuilvormig. Samenvatting van de kleur: Wit. Het groeiseizoen is in Maart, April. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Opmerking: deze Zuilboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Hoogstam dikke Kaki boom (Diospyros kaki).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormOpgaand, Zuilvormig
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Mirabelle Ruby’ juni 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus domestica Mirabelle Ruby?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. De bloeitijd is Maart, April. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, straatwerk, grind, oude wortels enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de ideale standplaats voor de Zuil-pruimenboom?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Houd rekening met uw buren: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Houd ook rekening met mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Prunus domestica Mirabelle Ruby Zuil-pruimenboom aan huis laten leveren?

Jij kan deze Zuil-pruimenboom zonder gedoe bij u thuis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit meerdere hoogtes, varianten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals set met boompalen of bemesting. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Mirabelle Ruby aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een gespecialiseerde bomenspecialist. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je 100% zeker dat het proces op een goede manier verloopt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Advies: de aanplantplek dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, puin en grind, oude wortels, straatwerk, stronken en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie