Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

dak-honingboom-sophora-japonica-dakboom-bestellen-bezorgen

Dak-honingboom (Sophora japonica dakboom) online bestellen

De Dak-honingboom (Sophora japonica dakboom) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijkingssite tref je veel nuttige info over deze Honingboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de toonaangevende tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De boom is mooi gekleurd: Groen, Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Juli, Augustus. De uiteindelijke hoogte is 300 cm. Dit type Dak-honingboom is te koop voor prijzen v.a. €187,95.

Naam boomDak-honingboom (Sophora japonica dakboom)
Latijnse naamSophora japonica dakboom
CategorieHoningboom
Prijsindicatie€187,95
KleurGroen, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeJuli, Augustus

Dak-honingboom (Sophora japonica dakboom) thuis bezorgen (april 2024)

De Sophora japonica dakboom is een echte eyecatcher. Bomen leveren een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en bieden privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Honingboom een uitstekende keuze. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit heeft allerlei voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Hierbij worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je diverse online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Dak-honingboom Sophora japonica dakboom kunt kunt vinden. Of bekijk meer over de Kardinaalshoed op stam (Euonymus fortunei ‘Emerald Gold’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sophora japonica dakboom (Dak-honingboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende organismen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt een dag van tevoren een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Dak-honingboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Neem ook zaken in acht als tegelwerk, groeiwijze, snoeiwerk, schaduw.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Dak-honingboom Sophora japonica dakboom is aan te planten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Vermijd altijd wit straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en gebruik aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Verzorgen

  Na het aanplanten is het van levensbelang om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Juli, Augustus). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de drogere maanden is het slim om de kluit extra nat te houden.

Dak-honingboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Sophora japonica dakboom

De dakboom Sophora japonica wordt ook dak-Honingboom genoemd, omdat de bloemen van de dakboom heerlijk ruiken en veel bijen aantrekken. De bloeitijd van deze dakboom valt in augustus en september. Er verschijnen dan roomwitte/roomgele bloemen. Na de bloei onstaan peulvormige vruchten. De dak-Honingboom heeft frisgroen blad en is zeer winterhard. De dakboom Sophora japonica is erg goed winterhard en heeft weinig last van ziektes. Geadviseerd wordt om de Honingboom regelmatig te mesten en hem op een zonnige en beschutte plaats te planten. Gebruik Tuinplantengrond bij het aanplanten en zet er een boompaal bij. De maximale hoogte ligt op ongeveer 300 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid, Dakvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Wit. Deze boom bloeit met name in Juli, Augustus. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Niet vergeten: deze Honingboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Kardinaalshoed op stam (Euonymus fortunei ‘Emerald Gold’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBreed / verspreid, Dakvorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Sophora japonica dakboom april 2024
Welke kleur heeft het blad van de Sophora japonica dakboom?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen, Wit. De bladeren komen tot bloei in Juli, Augustus. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De aanplantplek moet vrij zijn van puin, worteldoek, stronken, straatwerk enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Welke standplaats kiezen voor de Dak-honingboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Sophora japonica dakboom Dak-honingboom bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Dak-honingboom lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit diverse soorten groottes en kan je nog kiezen uit extra’s zoals tuinpalen of grond voeding. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Sophora japonica dakboom aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een erkende hovenier. Daardoor kan je alles rustig uit handen geven en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Bedenk wel: de plantplaats dient vrij te zijn van straatwerk, stronken, worteldoek, bekabeling, puin en grind en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie