Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lijsterbes-sorbus-latifolia-henk-vink-bestellen-bezorgen

Lijsterbes (Sorbus latifolia ‘Henk Vink’) online bestellen

De Lijsterbes (Sorbus latifolia ‘Henk Vink’) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze pagina bieden wij uitgebreide info over deze Lijsterbes. Bestellen kan gemakkelijk bij een van onze partners. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Geel, Groen, Oranje, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Deze Lijsterbes is te koop voor prijzen v.a. €54,50.

Naam boomLijsterbes (Sorbus latifolia ‘Henk Vink’)
Latijnse naamSorbus latifolia Henk Vink
CategorieLijsterbes
Vanafprijs€54,50
KleurGeel, Groen, Oranje, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei

Lijsterbes (Sorbus latifolia Henk Vink) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Sorbus latifolia ‘Henk Vink’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen leveren koele plekken in de tuin, reinigen de lucht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Lijsterbes iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Lijsterbes Sorbus latifolia Henk Vink online kopen kan. Of bekijk alles over de Lei Zwarte Bes (Ribes nigrum).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Sorbus latifolia Henk Vink (Lijsterbes) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met speciaal transport. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt een dag van tevoren een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en genoeg zonlicht ontvangt. De Lijsterbes plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Je moet ook zeker rekening houden met wortels, tegelwerk, schaduw, bewatering.

 4. Het planten van de boom

  Zo’n Lijsterbes Sorbus latifolia Henk Vink kan men aanplanten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond voor extra stevigheid.

 5. Onderhouden

  Nadat je de boom geplant hebt is het belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name cruciaal in de bloeiperiode (Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Bij een droge periode is het noodzakelijk om de kluit extra nat te houden.

Lijsterbes goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Extra informatie over de Sorbus latifolia ‘Henk Vink’

De Sorbus latifolia ‘Henk Vink’ heeft een snelle groei en een smal piramidale kroon. De stam is grijs en ruwer dan bij de soort, de jonge twijgen zijn roodbruin met een witte beharing. Het blad is leerachtig, glimmend groen en aan de onderzijde viltig geelgrijs. Het jong uitlopend blad is wit behaard. Het blad is iets breder getand dan dat van de soort. Eind mei verschijnen de tuilen met crèmewitte bloemen. In de nazomer verschijnen de talrijke bruinrode tot oranjegele bessen. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Geel, Groen, Oranje, Wit. De bloeiperiode is Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Let op: deze Lijsterbes is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Lei Zwarte Bes (Ribes nigrum).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Sorbus latifolia ‘Henk Vink’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Sorbus latifolia Henk Vink?

De bladkleur is Geel, Groen, Oranje, Wit. De boom groeit in Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder stronken, straatwerk, oude beplanting, worteldoek enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Welk standplaats is geschikt voor de Lijsterbes?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan andere bewoners: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals schaduw en wortelopdruk.

Kan ik de Sorbus latifolia Henk Vink Lijsterbes thuis laten bezorgen?

Jij kan zo’n Lijsterbes lekker makkelijk thuis laten afleveren. Bij de online bomenexpert kies je uit diverse soorten groottes en maak je jouw bestelling compleet met o.a. binddraad of grond voeding. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Sorbus latifolia Henk Vink aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een erkende hovenier. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en mag je erop vertrouwen dat het altijd correct wordt neergezet. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, bekabeling, stronken, puin en grind, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie