Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

sierkers-prunus-avium-plena-bestellen-bezorgen

Sierkers (Prunus avium ‘Plena’) online bestellen

De Sierkers (Prunus avium ‘Plena’) eenvoudig online bestellen en laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit portaal tref je veel praktische info over deze Japanse sierkers. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met behulp van de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Groen, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Dit type Sierkers kan je al laten bezorgen vanaf €46,25.

Naam boomSierkers (Prunus avium ‘Plena’)
Latijnse naamPrunus avium Plena
CategorieJapanse sierkers
Vanafprijs€46,25
KleurenGroen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Sierkers (Prunus avium Plena) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Prunus avium ‘Plena’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren verkoeling, ze beperken wateroverlast en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Japanse sierkers zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Sierkers Prunus avium Plena kunt kunt vinden. Of bekijk alles over de Libanonceder Boomvorm (Cedrus libani ‘Glauca Pendula’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Plena (Sierkers) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Een dag voor levering ontvang je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Sierkers plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Houd ook rekening met de wet- en regelgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, schaduw, snoeiwerk, groeiwijze.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Sierkers Prunus avium Plena kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem goed vast te zetten.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Vooral in de bloeiperiode (April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. In de warme maanden raden we aan de kluit extra nat te houden.

Sierkers goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Adviezen en informatie over de Prunus avium ‘Plena’

De Prunus avium ‘Plena’ is een bladverliezende, breed uitgroeiende boom met roodachtige bruine schors. In het voorjaar massa’s gevulde, zuiver witte bloemen. De donkergroene bladeren worden in de herfst rood. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 1000 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Breed / verspreid, Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Wit. De bloeitijd is April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Let op: deze Japanse sierkers is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Libanonceder Boomvorm (Cedrus libani ‘Glauca Pendula’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Plena’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Prunus avium Plena?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. grind, oude wortels, bekabeling, straatwerk enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Sierkers?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan schaduw en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Prunus avium Plena Sierkers aan huis laten leveren?

Je kunt deze Sierkers eenvoudig tot in de tuin laten leveren. Via internet bestel je verschillende hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals boompalen, bamboestokken en bemesting. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus avium Plena aanbieding bezorgd en geplant door een gespecialiseerde tuinman. Met deze extra service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Advies: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, oude wortels, stronken, puin en grind, worteldoek en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie