Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

smalle-japanse-sierkers-prunus-serrulata-amanogawa-bestellen-bezorgen

Smalle japanse sierkers (Prunus serrulata ‘Amanogawa’) online bestellen

De Smalle japanse sierkers (Prunus serrulata ‘Amanogawa’) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijker bekijk je veel nuttige info over deze Japanse sierkers. Je kunt direct online bestellen bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleur van de boom is Groen, Oranje, Rood, Roze. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 600 cm. Dit type Smalle japanse sierkers kan jij online kopen vanaf €57,75.

Naam boomSmalle japanse sierkers (Prunus serrulata ‘Amanogawa’)
Latijnse naamPrunus serrulata Amanogawa
CategorieJapanse sierkers
Prijsindicatie€57,75
KleurenGroen, Oranje, Rood, Roze
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei

Smalle japanse sierkers (Prunus serrulata Amanogawa) laten bezorgen in de tuin (mei 2024)

De Prunus serrulata ‘Amanogawa’ is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden verkoeling, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en geven sfeer en kleur aan de tuin. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Japanse sierkers iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Hierbij worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Smalle japanse sierkers Prunus serrulata Amanogawa online kan kopen. Of bekijk meer informatie over de Sierkers op stam (Prunus yedoensis).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus serrulata Amanogawa (Smalle japanse sierkers) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Smalle japanse sierkers kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Let ook op andere aspecten zoals bewatering, snoeiwerk, schaduw, groeiwijze.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Een Smalle japanse sierkers Prunus serrulata Amanogawa is aan te planten in Alle, Normale grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem goed vast te zetten.

 5. Verzorgen

  Zodra de boom in de grond staat is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt het aanbevolen om wat aanvullend water bij te geven.

Smalle japanse sierkers goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Vergelijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Prunus serrulata ‘Amanogawa’

Deze smalle japanse sierkers (Prunus serrulata ‘Amanogawa’) is een bladverliezende, smal opgaande boom. In het late voorjaar komen in de smalle japanse sierkers (Prunus serrulata ‘Amanogawa’) halfdubbele, lichtroze bloemen. na de bloei komen in de smalle japanse sierkers langwerpig in smalle punt uitlopende, donker groene bladeren die in de herfst verkleuren naar oranje en rood. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. De maximale hoogte ligt op ongeveer 600 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Opgaand, Zuilvormig. Samenvatting van de kleur: Groen, Oranje, Rood, Roze. De bloeiperiode is April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Japanse sierkers is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Sierkers op stam (Prunus yedoensis).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormOpgaand, Zuilvormig
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus serrulata ‘Amanogawa’ mei 2024
Welke kleur heeft het blad van de Prunus serrulata Amanogawa?

De kleur van het blad is Groen, Oranje, Rood, Roze. De groeiperiode is April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats moet schoon zijn, dus geen puin, stronken, bekabeling, oude beplanting enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Smalle japanse sierkers?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als verlies van bladeren en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Prunus serrulata Amanogawa Smalle japanse sierkers thuis laten leveren?

Jij kan een Smalle japanse sierkers lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende formaten en extra’s zoals een boompalenset en grondmest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus serrulata Amanogawa aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een betrouwbare boomspecialist. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en mag je erop vertrouwen dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Niet vergeten: de plek waar je het laat planten dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, puin en grind, straatwerk, stronken, worteldoek en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie