Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

rode-paardekastanje-aesculus-carnea-briotti-bestellen-bezorgen

Rode paardekastanje (Aesculus carnea ‘Briotti’) online bestellen

De Rode paardekastanje (Aesculus carnea ‘Briotti’) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze pagina lees je veel nuttige info over deze Kastanjeboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomexperts of tuincentra. Dankzij de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De boom is mooi gekleurd: Groen, Rood, Roze. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is April, Mei, Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Deze Rode paardekastanje is te koop voor prijzen v.a. €97,25.

Naam boomRode paardekastanje (Aesculus carnea ‘Briotti’)
Latijnse naamAesculus carnea Briotti
CategorieKastanjeboom
Vanafprijs€97,25
KleurGroen, Rood, Roze
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Rode paardekastanje (Aesculus carnea Briotti) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Aesculus carnea ‘Briotti’ is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor schaduwrijke plekken, reinigen de lucht en zorgen voor diepte in je tuin. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Kastanjeboom iets wat je kunt overwegen. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je toonaangevende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Rode paardekastanje Aesculus carnea Briotti kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Leipeerboom (Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Aesculus carnea Briotti (Rode paardekastanje) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende producten. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Rode paardekastanje gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Je moet ook zeker rekening houden met snoeiwerk, schaduw, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Rode paardekastanje Aesculus carnea Briotti kunt u aanplanten in Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het ontzettend belangrijk om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (April, Mei, Juni). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot de zomerperiode achter de rug is. Bij een droge periode is het een goed idee om regelmatig extra water toe te dienen.

Rode paardekastanje goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Aesculus carnea ‘Briotti’

De Aesculus carnea ‘Briotti’ ofwel de welbekende rode paardekastanje is een erg sterke boom. Het betreft een van oorsprong nederlandse boom waardoor de boom vrijwel overal kan groeien. Aandachtspunt is dat de boom niet te droog staat. Snoeien het liefst in de maanden oktober/november. De maximale groeihoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Compact, Kroonvorm, Opgaand. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Rood, Roze. Het groeiseizoen is in April, Mei, Juni. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Niet vergeten: deze Kastanjeboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom mooie herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Leipeerboom (Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormCompact, Kroonvorm, Opgaand
Geschikte grondHumus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteNat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Aesculus carnea ‘Briotti’ april 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Aesculus carnea Briotti?

De kleur van het blad is Groen, Rood, Roze. De groeiperiode is April, Mei, Juni. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder straatwerk, worteldoek, oude beplanting, puin enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Normale grond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Rode paardekastanje?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond mag niet te nat of droog zijn. Denk ook aan omwonenden: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan overhangende takken, schaduw en wortels die doorschieten.

Hoe snel kan ik de Aesculus carnea Briotti Rode paardekastanje in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt deze Rode paardekastanje lekker makkelijk bij u thuis laten bezorgen. Via internet bestel je meerdere hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals een boompalenset en aanplantgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat is de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt deze voordelige Aesculus carnea Briotti aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame tuinman. Hierdoor kan je alles rustig uit handen geven en weet je 100% zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, puin en grind, stronken, oude wortels, bekabeling en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie