Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipeerboom-pyrus-communis-bonne-louise-davranches-bestellen-bezorgen

Leipeerboom (Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’) online bestellen

De Leipeerboom (Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’) online bestellen en laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit portaal lees je handige info over deze Leifruitboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de toonaangevende tuincentra. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 400 cm. Deze Leipeerboom is al te koop voor €48,75.

Naam boomLeipeerboom (Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’)
Latijnse naamPyrus communis Bonne Louise dAvranches
CategorieLeifruitboom
Prijsindicatie€48,75
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Leipeerboom (Pyrus communis Bonne Louise dAvranches) laten bezorgen in de tuin (december 2023)

De Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’ is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren schaduwrijke plekken, zorgen voor zuurstof en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is dit type Leifruitboom het overwegen waard. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen aanhangwagen nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leipeerboom Pyrus communis Bonne Louise dAvranches online kunt bestellen. Of bekijk meer over de Rode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Bonne Louise dAvranches (Leipeerboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom laten leveren

  Een groot deel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gekozen adres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Leipeerboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Let ook op andere aspecten zoals wortels, tegelwerk, snoeiwerk, bewatering.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Leipeerboom Pyrus communis Bonne Louise dAvranches kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Onderhoud

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de grond vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeimaanden (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de droge hete zomermaanden is het verstandig om wekelijks te sproeien.

Leipeerboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Aanvullende informatie over de Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’

Een Leipeerboom is een goede aanwinst in uw tuin. De Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’ is een goede aromatische handpeer. Bestuiving: niet zelf bestuivend, kan bestoven worden door ‘Conference’, ‘Doyenné du Comice’. Snoeien: in de winter of net na de bloei. Knip verticale takken (zgn. loten) weg. In de beginjaren is horizontaal buigen van vruchtdragende takken noodzakelijk. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Bewaren: Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door. Schoonmaken: Peren moeten voor gebruik altijd even gewassen worden. Consumptie: Handperen eet u, nadat u het steeltje verwijderd heeft, met schil en al op. Uiteraard kunt u naar eigen smaak de peer ook geschild of in stukjes nuttigen. Geschilde peren kleuren wel snel bruin. Om dit te voorkomen kunt u ze met wat citroensap besprenkelen. Peren worden meestal uit de hand gegeten, maar ook op de boterham smaken ze prima. Verder worden peren veel verwerkt in nagerechten. Wat zou u denken van peren uit de oven met chocoladesaus? Daarnaast kunt u peren verwerken tot jam, sap, compote, chutney en stroop. Stoofpeertjes moet u zoals de naam al zegt stoven. Deze gestoofde peertjes smaken heerlijk met vlees, kip of kaas. Voedingswaarde: Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vet afdrijvend. Goed voor de lijn! Hij kan doorgroeien tot ongeveer 400 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Leivorm. De kleur van het blad is Wit. Het groeiseizoen is in Maart, April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Tip: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Rode beukenboom (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Bonne Louise d’Avranches’ december 2023
Welke kleur hebben de bladeren van de Pyrus communis Bonne Louise dAvranches?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden dient vrij te zijn van straatwerk, bekabeling, worteldoek, grind enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de beste standplaats voor de Leipeerboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Houd ook rekening met schaduw en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Pyrus communis Bonne Louise dAvranches Leipeerboom thuis laten bezorgen?

Jij kan de Leipeerboom moeiteloos en snel laten leveren aan huis. Via internet bestel je allerlei soorten, maten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boomband en potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een vakkundige bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, circa 5 – 7 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door middel van de aanplantservice wordt jouw voordelige Pyrus communis Bonne Louise dAvranches aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele bomenspecialist. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en weet je 100% zeker dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Belangrijk: de aanplantplek moet schoon zijn, dus geen bekabeling, stronken, straatwerk, worteldoek, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie