Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kersenboom-prunus-avium-kordia-bestellen-bezorgen

Kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’) online bestellen

De Kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’) goedkoop online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op onze bomen-vergelijker bieden wij veel informatie en verzorgingstips voor deze Kersenboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de boomexperts of tuincentra. Met de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De boom is mooi gekleurd: Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Dit type Kersenboom is al te koop voor €17,50.

Naam boomKersenboom (Prunus avium ‘Kordia’)
Latijnse naamPrunus avium Kordia
CategorieKersenboom
Prijsindicatie€17,50
KleurenGroen, Paars, Rood, Wit, Zwart
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Kersenboom (Prunus avium Kordia) thuis bezorgen (juni 2024)

De Prunus avium ‘Kordia’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven koele plekken in de tuin, reinigen de lucht en zorgen voor wat extra privacy. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is deze Kersenboom een hele goede optie. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Hierbij worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de tabel hieronder vergelijk je erkende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Kersenboom Prunus avium Kordia kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Kaki Boom (Diospyros Kaki).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Kordia (Kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Kersenboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Je moet ook zeker rekening houden met schaduw, wortels, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Kersenboom Prunus avium Kordia plant je het beste in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en koop voedingsrijke aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat deze in blad komt tot de warme periode voorbij is. Tijdens de droge hete zomermaanden wordt aangeraden om wekelijks te sproeien.

Kersenboom goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Prunus avium ‘Kordia’

De Prunus avium ‘Kordia’ is een kersenboom die bloeit met witte bloemen in de periode april tot mei. Prunus avium ‘Kordia’ is een kersenboom die zichzelf kan bestuiven. Voor de kruisbestuiving zijn goede bestuivers onder andere Lapins of Sunburst. Na de bestuiving ontwikkelen zich de grote donkere sappige kersen die geplukt kunnen worden vanaf begin juli welke worden gebruikt om vers te eten maar ook als verwerking. De kersenboom kan op twee momenten worden gesnoeid, na de bloei en na de oogst, na de oogst is het best dan is het nog wat warmer en droger en kan de boom goed herstellen van de snoeiwonden, smeer de grotere snoeiwonden eventueel in met wondbalsem. Snoei de boom zo uit dat er weer een open kroon ontstaat, met voldoende oudere takken, waar het licht weer goed in kan komen. Bij het planten is het goed om de grond te verbeteren met tuinplantengrond of fruitbomen voeding en plaats bij de boom een boompaal. De maximale hoogte ligt op ongeveer 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kroonvorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. Het groeiseizoen is in Maart, April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Let op: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom prachtige herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Kaki Boom (Diospyros Kaki).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Kordia’ juni 2024
Wat is de kleur van de Prunus avium Kordia?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Paars, Rood, Wit, Zwart. De boom groeit in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van puin, worteldoek, stronken, bekabeling enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Kersenboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let erop dat hij voldoende vrij staat: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals mogelijke ongewenste schaduw en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Prunus avium Kordia Kersenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt zo’n Kersenboom zonder gedoe in de eigen tuin laten bezorgen. Online vind je verschillende formaten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boompalen, bamboestokken of grondmest. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van plus minus een week.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Prunus avium Kordia aanbieding bezorgd en geplant door een deskundige tuinman. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Tip: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, bekabeling, worteldoek, straatwerk, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie