Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

fluweelboom-rhus-typhina-bestellen-bezorgen

Fluweelboom (Rhus typhina) online bestellen

De Fluweelboom (Rhus typhina) eenvoudig online bestellen en aan huis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijkingssite lees je uitgebreide info over deze Kleurende bomen. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Groen, Rood, Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Juni. De uiteindelijke hoogte is circa 300 cm. Deze Fluweelboom is al te bestellen vanaf €235,95.

Naam boomFluweelboom (Rhus typhina)
Latijnse naamRhus typhina
CategorieKleurende bomen
Prijsindicatie€235,95
KleurGroen, Rood, Wit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdJuni

Fluweelboom (Rhus typhina) bezorgen aan huis (april 2024)

De Rhus typhina is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden plekken voor verkoeling op warme dagen, zorgen voor zuurstof en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Kleurende bomen iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In deze tabel vergelijk je meerdere bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Fluweelboom Rhus typhina kunt kunt vinden. Of vind informatie en tips voor de Haagliguster (Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Rhus typhina (Fluweelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Juiste standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Fluweelboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Andere aspecten die van belang zijn: wortels, snoeiwerk, bewatering, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Fluweelboom Rhus typhina kan je volgens de kweker planten in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond voor meer stabiliteit.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het ontzettend belangrijk om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens het bloeiseizoen (Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de zomerdagen is het een goed idee om de boom wat extra water te geven.

Fluweelboom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Check aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Verzorgingsinformatie over de Rhus typhina

De fluweelboom (Rhus typhina) is een bladverliezende, breed uitgroeiende, open boom. Opvallend aan de fluweelboom (Rhus typhina) zijn de fluwelige takken die bedekt zijn met donkergroene bladeren, bestaande uit langwerpige blaadjes. Halverwege tot de late zomer komen er in de fluweelboom kleine, groenachtige witte bloemen. De bladeren van de fluweelboom worden in de herfst stralend oranjerood. Aan vrouwelijke exemplaren van de fluweelboom komen tegelijkertijd trossen bolvormige, donkerrode vruchten. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 300 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Breed / verspreid, Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Rood, Wit. De bloeiperiode is Juni. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Voor het aanplanten kan het beste gebruik worden gemaakt van: Alle, Normale grond. Opmerking: deze Kleurende bomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst mooie herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Haagliguster (Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Rhus typhina april 2024
In welke kleur komt het blad van de Rhus typhina?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Rood, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Juni. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De aanplantplek moet vrij zijn van oude wortels, bekabeling, stronken, oude beplanting enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Fluweelboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan andere bewoners: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Houd ook rekening met schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Rhus typhina Fluweelboom aan huis laten leveren?

Jij kan een Fluweelboom moeiteloos en snel laten bezorgen tot in de tuin. Bij de online bomenexpert kies je uit allerlei soorten, maten en andere essentials zoals een boomband en potgrond. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, circa 5 – 7 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Rhus typhina aanbieding bezorgd en geplant door een erkende bomenspecialist. Hierdoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, straatwerk, bekabeling, oude wortels, puin en grind en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie