Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

japanse-storax-styrax-japonicus-bestellen-bezorgen

Japanse storax (Styrax japonicus) online bestellen

De Japanse storax (Styrax japonicus) voordelig online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op onze bomen-vergelijkingssite check je handige info over deze Kleurende bomen. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de boomexperts of tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Groen, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Mei, Juni. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 600 cm. Dit type Japanse storax is al te koop voor €158,50.

Naam boomJapanse storax (Styrax japonicus)
Latijnse naamStyrax japonicus
CategorieKleurende bomen
Vanafprijs€158,50
KleurenGroen, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMei, Juni

Japanse storax (Styrax japonicus) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Styrax japonicus zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen zorgen voor schaduwrijke plekken, zorgen voor zuurstof en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Kleurende bomen een hele goede optie. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de bijgaande tabel vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Japanse storax Styrax japonicus online kopen kan. Of vind informatie en tips voor de Lijsterbes (Sorbus intermedia ‘Brouwers’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Styrax japonicus (Japanse storax) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel van de bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gewenste afleveradres. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Een dag voor levering ontvang je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je aankoop wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Japanse storax voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Andere aspecten die van belang zijn: tegelwerk, schaduw, bewatering, groeiwijze.

 4. De aanplanting

  Zo’n Japanse storax Styrax japonicus kan aangeplant worden in Alle, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Graaf een diep plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Gebruik eventueel boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de kluit nat te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeiperiode (Mei, Juni). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de zomerperiode achter de rug is. Tijdens de droge hete zomermaanden is het een goed idee om wat aanvullend water bij te geven.

Japanse storax goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Bekijk acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Tips en informatie over de Styrax japonicus

De japanse storax (Styrax japonicus) is een grote struik tot kleine boom. De japanse storax (Styrax japonicus) bloeit in mei-juni met witte klokjes. De japanse storax heeft een kegel achtige groeivorm en is na 10 jaar ongeveer 4 meter. Plaats bij de boom een boompaal en gebruik aanplantgrond en tuinturf bij het planten. De maximale groeihoogte is ongeveer 600 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Wit. De bloeitijd is Mei, Juni. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Normale grond. Niet vergeten: deze Kleurende bomen is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Lijsterbes (Sorbus intermedia ‘Brouwers’).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Styrax japonicus april 2024
Wat zijn de kleuren van de Styrax japonicus?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen, Wit. Hij komt tot bloei in Mei, Juni. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond kan ik deze boom planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. oude wortels, straatwerk, worteldoek, grind enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Japanse storax?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te nat en niet te droog zijn. Houd ook rekening met de buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Houd ook rekening met overhangende takken, schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Styrax japonicus Japanse storax thuis laten leveren?

Je kunt de Japanse storax probleemloos laten leveren aan huis. Via het online tuincentrum koop je verschillende formaten en eventuele hulpmiddelen zoals set met boompalen of potgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van doorgaans 1 tot 2 weken.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Styrax japonicus aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een ervaren boomexpert. Hierdoor wordt al het werk uit handen genomen en weet je zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Advies: de plek waar je het laat planten moet schoon zijn, dus geen bekabeling, worteldoek, straatwerk, stronken, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie