Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

kornoelje-boom-cornus-florida-rubra-bestellen-bezorgen

Kornoelje boom (Cornus florida ‘Rubra’) online bestellen

De Kornoelje boom (Cornus florida ‘Rubra’) eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op dit platform bekijk je uitgebreide info over deze Kornoelje. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de boomexperts of tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Groen, Rood, Roze. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is April, Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is 600 cm. Dit type Kornoelje boom is te koop voor prijzen v.a. €692,95.

Naam boomKornoelje boom (Cornus florida ‘Rubra’)
Latijnse naamCornus florida Rubra
CategorieKornoelje
Verkoopprijs v.a.€692,95
KleurenGroen, Rood, Roze
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Kornoelje boom (Cornus florida Rubra) thuis laten bezorgen (april 2024)

De Cornus florida ‘Rubra’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen zorgen voor een eigen microklimaat, ze dempen het geluid van de omgeving en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is dit type Kornoelje het overwegen waard. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hieronder vergelijk je populaire online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Kornoelje boom Cornus florida Rubra online kopen kan. Of bekijk meer over de Noorse esdoorn (Acer platanoides ‘Cleveland’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cornus florida Rubra (Kornoelje boom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom laten leveren

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met een speciale koeriersdienst. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je order wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Kornoelje boom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Let ook op andere aspecten zoals wortels, schaduw, tegelwerk, snoeiwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Kornoelje boom Cornus florida Rubra plant je het beste in Alle, Normale grond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom komt te staan. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het essentieel om de boom voldoende water geven. Vooral in de bloeiperiode (April, Mei, Juni). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. In de warme maanden is het noodzakelijk om de kluit extra nat te houden.

Kornoelje boom goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Cornus florida ‘Rubra’

Deze kornoelje (Cornus florida ‘Rubra’) is een rijkbloeiend soort met heldere roze bloemen. Het blad van deze kornoelje (Cornus florida ‘Rubra’) is groen en de herfstkleur is mooi purperrood. Het blad van deze kornoelje hangt wat af maar dit is niet een teken van droogte of ziekte. Plaats bij de kornoelje een boompaal en gebruik aanplantgrond bij het planten. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 600 cm. De groeiwijze is Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen, Rood, Roze. Deze boom bloeit met name in April, Mei, Juni. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Normale grond. Let op: deze Kornoelje is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Noorse esdoorn (Acer platanoides ‘Cleveland’).

Maximale hoogte600 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Cornus florida ‘Rubra’ april 2024
Wat is de kleur van de Cornus florida Rubra?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Rood, Roze. Hij komt tot bloei in April, Mei, Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder oude beplanting, bekabeling, puin, stronken enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is de ideale standplaats voor de Kornoelje boom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Bekijk ook andere factoren als bladverlies en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Cornus florida Rubra Kornoelje boom thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Kornoelje boom lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals tuinpalen of grond voeding. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Cornus florida Rubra aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een gespecialiseerde boomverzorger. Op die manier hoef je zelf eigenlijk niets te doen en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Belangrijk: de plek waar je het laat planten moet volledig vrij zijn van o.a. oude wortels, bekabeling, straatwerk, worteldoek, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie