Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

camellia-leiboom-camellia-japonica-bestellen-bezorgen

Camellia leiboom (Camellia japonica) online bestellen

De Camellia leiboom (Camellia japonica) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op onze bomen-vergelijker tonen wij veel praktische informatie over deze Leibomen. Je kunt direct online bestellen bij een van onze partners. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Groen, Rood. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Februari, Maart, April. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 450 cm. Dit type Camellia leiboom kan je al laten bezorgen vanaf €824,95.

Naam boomCamellia leiboom (Camellia japonica)
Latijnse naamCamellia japonica
CategorieLeibomen
Prijsindicatie€824,95
KleurGroen, Rood
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenFebruari, Maart, April

Camellia leiboom (Camellia japonica) bezorgen aan huis (april 2024)

De Camellia japonica zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen geven schaduw, ze beperken wateroverlast en zorgen voor diepte in je tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Leibomen zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Door de boomspecialist worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In de bijgaande tabel vergelijk je toonaangevende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Camellia leiboom Camellia japonica online kopen kan. Of vind informatie en tips voor de Oostenrijkse den Struikvorm (Pinus nigra nigra).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Camellia japonica (Camellia leiboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Levering van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die genoeg waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Camellia leiboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk ook goed aan wortels, bewatering, groeiwijze, snoeiwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Camellia leiboom Camellia japonica kan men aanplanten in Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en vul het deels met aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om hem extra te verstevigen.

 5. Boomverzorging

  Na het aanplanten is het van levensbelang om genoeg water te geven. Vooral in de groeimaanden (Februari, Maart, April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat deze in blad komt tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In een periode van droogte wordt aangeraden om extra water te geven.

Camellia leiboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Bekijk opties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Belangrijke informatie over de Camellia japonica

De Camellia Japonica (Leiboom Camelia) is een populaire, winterharde plant en krijgt roosachtige bloemen en heeft donkergroene, glanzende, lange bladeren. Wat deze plant met zijn tropische uiterlijk zo bijzonder maakt, is dat het een winterbloeier is (januari tot en met mei). Terwijl de meeste planten en bomen in het vroege voorjaar nog bezig zijn om in het blad te komen geeft de Camelia Japonica (Leiboom Camelia) al schitterende bloemen tot wel 12 cm in doorsnede. De kleur varieert meestal van wit tot paars en rood. De Camelia Japonica Leiboom heeft een voorkeur voor licht zure grond, het liefst humusrijk. In de zomer is het belangrijk om de aarde rondom de plant goed vochtig te houden. Dek de Camelia in de winter tijdens aanhoudende of strenge vorst af met ademend materiaal. Wanneer de plant toch vorstschade oploopt zal de Camelia Japonica haar bladeren verliezen. Deze komen gelukkig vanzelf weer terug in de loop van het jaar, zeker wanneer je de plant naar een beschutte plek verhuist. Snoeien mag alleen na de bloei om de leiboom in vorm te houden. Gebruik Aanplantgrond en Tuinturf bij het aanplanten. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 450 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid, Leivorm. Samenvatting van de kleur: Groen, Rood. Deze boom bloeit met name in Februari, Maart, April. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam. Opmerking: deze Leibomen is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Oostenrijkse den Struikvorm (Pinus nigra nigra).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormBreed / verspreid, Leivorm
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Camellia japonica april 2024
Wat is de kleur van de Camellia japonica?

De belangrijkste kleuren zijn Groen, Rood. Hij komt tot bloei in Februari, Maart, April. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. puin, stronken, oude wortels, oude beplanting enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Normale grond, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Camellia leiboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te nat en niet te droog zijn. Denk ook aan omwonenden: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Camellia japonica Camellia leiboom thuis laten leveren?

Je kunt deze Camellia leiboom snel en voordelig in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals boompalen, bamboestokken en potgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een professionele bezorgservice. De bezorgtijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wat is de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Camellia japonica aanbieding afgeleverd en aangeplant door een professionele bomenspecialist. Hierdoor hoef je zelf eigenlijk niets te doen en weet je 100% zeker dat het altijd correct wordt neergezet. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Bedenk wel: de plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder oude wortels, straatwerk, puin en grind, stronken, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie