Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

oostenrijkse-den-struikvorm-pinus-nigra-nigra-bestellen-bezorgen

Oostenrijkse den Struikvorm (Pinus nigra nigra) online bestellen

De Oostenrijkse den Struikvorm (Pinus nigra nigra) voordelig online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op deze pagina tref je informatie en eigenschappen van deze Naaldboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomexperts of tuincentra. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Bruin, Groen. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei, Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 300 cm. Deze Oostenrijkse den Struikvorm kan jij online kopen vanaf €1,65.

Naam boomOostenrijkse den Struikvorm (Pinus nigra nigra)
Latijnse naamPinus nigra nigra
CategorieNaaldboom
Vanafprijs€1,65
KleurBruin, Groen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril, Mei, Juni

Oostenrijkse den Struikvorm (Pinus nigra nigra) bezorgen aan huis (mei 2023)

De Pinus nigra nigra is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is dit type Naaldboom een hele goede optie. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Bij deze service wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je populaire online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Oostenrijkse den Struikvorm Pinus nigra nigra online bestellen kan. Of vind informatie en tips voor de Patio perenboom (Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pinus nigra nigra (Oostenrijkse den Struikvorm) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  Een groot deel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Een dag voor levering ontvang je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Oostenrijkse den Struikvorm gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Bekijk ook relevante details zoals wortels, groeiwijze, schaduw, tegelwerk.

 4. De aanplanting

  De Oostenrijkse den Struikvorm Pinus nigra nigra kunt u aanplanten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boom komt te staan. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en gebruik aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in het groeiseizoen (April, Mei, Juni). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. Bij een droge periode is het verstandig om de grond regelmatig te bevochtigen.

Oostenrijkse den Struikvorm goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Belangrijke informatie over de Pinus nigra nigra

De Pinus nigra nigra groeit op jonge leeftijd piramidevormig, later breed tot bolvormig. De zwartgrijze schors is diep gegroefd en vooral bij oude bomen bijzonder decoratief. De naalden staan in bundels van 2 bijeen en zijn opvallend donkergroen, stijf en iets stekend. De bijna symmetrische kegels zijn lichtbruin en hangen gewoonlijk in paren of alleen. Word maximaal 25meter hoog. Word veelal toegepast in bosrijke omgevingen. Bladhoudend. Winterhard. Aanplanten in Aanplantgrond. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 300 cm. De groeiwijze is Breed / verspreid, Kegel, Opgaand. Qua kleuren zie je voornamelijk Bruin, Groen. Deze boom bloeit met name in April, Mei, Juni. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Tip: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Patio perenboom (Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBreed / verspreid, Kegel, Opgaand
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Pinus nigra nigra mei 2023
Welke kleur geven de bladeren van de Pinus nigra nigra?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Groen. Hij komt tot bloei in April, Mei, Juni. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, oude beplanting, bekabeling, puin enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de juiste standplaats voor de Oostenrijkse den Struikvorm?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let ook goed op de schutting: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Pinus nigra nigra Oostenrijkse den Struikvorm aan huis laten leveren?

Jij kan een Oostenrijkse den Struikvorm eenvoudig aan huis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je diverse soorten groottes en eventuele hulpmiddelen zoals binddraad en mest. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt plus minus een week.

Hoe werkt de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Pinus nigra nigra aanbieding afgeleverd en aangeplant door een ervaren bomenspecialist. Op die manier hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en ben je er verzekerd van dat het altijd correct wordt neergezet. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Bedenk wel: de plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van puin en grind, oude wortels, worteldoek, stronken, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie