Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

servische-spar-picea-omorika-bestellen-bezorgen

Servische spar (Picea omorika) online bestellen

De Servische spar (Picea omorika) gemakkelijk online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op dit platform bieden wij veel informatie en verzorgingstips voor deze Naaldboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de optionele aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Bruin, Groen, Paars, Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is April, Mei, Juni. De uiteindelijke hoogte is 1000 cm. Deze Servische spar is al te bestellen vanaf €1,40.

Naam boomServische spar (Picea omorika)
Latijnse naamPicea omorika
CategorieNaaldboom
Verkoopprijs v.a.€1,40
KleurenBruin, Groen, Paars, Wit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei, Juni

Servische spar (Picea omorika) laten thuisbezorgen (mei 2023)

De Picea omorika is tegenwoordig erg populair. Bomen leveren schaduwrijke plekken, ecologisch evenwicht en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is deze Naaldboom een uitstekende keuze. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Daardoor wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In deze tabel vergelijk je diverse online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Servische spar Picea omorika kunt kunt vinden. Of klik door naar de pagina over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Picea omorika (Servische spar) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend organisme. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw product wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Servische spar plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Let ook op andere aspecten zoals wortels, snoeiwerk, tegelwerk, bewatering.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Zo’n Servische spar Picea omorika is aan te planten in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Boor 2 boompalen in de grond om hem extra te verstevigen.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het van levensbelang om de grond vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (April, Mei, Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat deze in blad komt tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). Tijdens de zomerdagen wordt aangeraden om wat aanvullend water bij te geven.

Servische spar goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Picea omorika

De Picea omorika is een smalle, kegelvormige spar die tot 1600cm hoog worden. De naalden zijn aan de bovenkant donkergroen en hebben aan de onderkant een blauwe gloed. De Picea omorika heeft hangende takken met gebogen toppen en draagt kegels die verkleuren van violetpaars naar glanzend bruin. De Servische spar is goed winterhard (tot -40 graden Celsius) en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De Picea omorika komt goed tot zijn recht als solitair in de tuin en wordt daarnaast veel gebruikt als kerstboom. De Picea omorika is een sterke plant die op alle grondsoorten wel wil groeien, maar gedijt ondanks dat het beste op voedselrijke, droge tot vochthoudende, lichtzure grond in de zon of halfschaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Kegel, Opgaand, Smal. De kleur van het blad is Bruin, Groen, Paars, Wit. De bloeitijd is April, Mei, Juni. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Qua voedingsbodem wordt geadviseerd: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Cox’s orange Pippin’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKegel, Opgaand, Smal
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Picea omorika mei 2023
Welke kleur heeft het blad van de Picea omorika?

De belangrijkste kleuren zijn Bruin, Groen, Paars, Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in April, Mei, Juni. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen worteldoek, straatwerk, stronken, puin enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Normale grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Servische spar?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Bekijk ook andere factoren als mogelijke ongewenste schaduw en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Picea omorika Servische spar thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Servische spar snel en voordelig bij u thuis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende formaten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boompalen en bemesting. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. De bezorgtijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Hoe werkt de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Picea omorika aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een erkende bomenspecialist. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je zeker dat het juist geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, straatwerk, stronken, oude wortels, puin en grind en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie