Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

abrikoos-leiboom-prunus-armeniaca-leivorm-bestellen-bezorgen

Abrikoos leiboom (Prunus armeniaca leivorm) online bestellen

De Abrikoos leiboom (Prunus armeniaca leivorm) goedkoop online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op deze website vind je handige informatie over deze Leifruitboom. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de aangesloten winkels. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt alles netjes aangeplant. De bladkleur is mooi: Groen, Oranje. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 400 cm. Dit type Abrikoos leiboom is al te bestellen vanaf €53,95.

Naam boomAbrikoos leiboom (Prunus armeniaca leivorm)
Latijnse naamPrunus armeniaca leivorm
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€53,95
KleurGroen, Oranje
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril

Abrikoos leiboom (Prunus armeniaca leivorm) laten thuisbezorgen (juni 2024)

De Prunus armeniaca leivorm is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor verkoeling, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Leifruitboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In deze tabel vergelijk je betrouwbare online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Abrikoos leiboom Prunus armeniaca leivorm online kan kopen. Of bekijk meer over de Sierkers op stam (Prunus cerasifera ‘Nigra’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus armeniaca leivorm (Abrikoos leiboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd vooraf rekening met de regels. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Levering van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Bomen zijn levende organismen. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. De standplaats van de boom

  Kies een stukje grond die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Abrikoos leiboom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan bewatering, groeiwijze, schaduw, snoeiwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Abrikoos leiboom Prunus armeniaca leivorm kunt u aanplanten in Elke grondsoort. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Graaf een diep plantgat waarin de boom komt te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Til de boom voorzichtig in het gat en gebruik aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Met name in de bloeiperiode (April). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot de warme periode voorbij is. In de warme maanden wordt aangeraden om de boom wat extra water te geven.

Abrikoos leiboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Adviezen en informatie over de Prunus armeniaca leivorm

Een Abrikoos fruitboom is ook te leveren als leiboom. Het verschil met een gewone boom is dat deze zijn gebonden op een rek die gemaakt is van bamboestokken. Deze bomen zijn horizontaal of in een waaiervorm uitgeleid en de takken die nog naar voren of achteren groeien zijn weggesnoeid. Op deze manier ontstaat er een smalle boom met verschillende etages waar de vruchten veel licht en warmte kunnen opvangen. Zo neemt deze boom ook maar weinig ruimte in beslag en kan goed worden geplaats voor een warmte en licht weerkaatsende zuidmuur waar de vruchten goed op kunnen afrijpen. Door deze manier van begeleiding zijn de leifruitbomen ook geschikt om te gebruiken als erfafscheiding of om de inkijk in de tuin iets meer te camoufleren. Het snoeien van een leiboom gaat bijna hetzelfde als een gewone fruitboom. Zorg er voor dat de opgaande takken altijd goed worden ingekort en de horizontaal groeiende takken worden uitgeleid. Op deze manier gaat er genoeg energie naar de vruchten en niet alles omhoog in de groei. De takken waar de boom goed vrucht op hebben gedragen kunnen naar een aantal jaar op 10 cm van de stam worden teruggesnoeid. Hier zal de boom weer nieuwe jonge scheuten zetten die weer kunnen worden uitgeleid. Na twee jaar zal de boom hier weer beginnen met vruchten te dragen. Bij de aanplant van deze bomen is het wel belangrijk om de bomen goed te ondersteunen. Het beste kan dit worden gedaan met twee boompalen en boomband of door het bouwen van een frame met draden waar de boom aan vast en langs kan worden geleid. Houd ieder jaar wel in de gaten of de boomband of bindmateriaal niet te strak gaat zitten. Meng bij het planten aanplantgrond door de bestaande grond om de leiboom een goede start te geven. Leifruit is dus een ideale manier om toch fruit te kunnen houden in de tuin zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt. De maximale hoogte ligt op ongeveer 400 cm. De groeiwijze is Leivorm. Samenvatting van de kleur: Groen, Oranje. Het groeiseizoen is in April. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Elke grondsoort. Belangrijk: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Ook is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Sierkers op stam (Prunus cerasifera ‘Nigra’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Prunus armeniaca leivorm juni 2024
In welke kleur komt het blad van de Prunus armeniaca leivorm?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen, Oranje. Hij komt tot bloei in April. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, worteldoek, bekabeling, puin enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Kies een van de volgende grondsoorten: Elke grondsoort.

Wat is de ideale standplaats voor de Abrikoos leiboom?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond van deze boom moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let op schuttingen & overkappingen: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Kijk ook goed naar schaduw en doorschietende wortels.

Kan ik de Prunus armeniaca leivorm Abrikoos leiboom bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt deze Abrikoos leiboom snel en voordelig tot in de tuin laten leveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit diverse soorten groottes en andere essentials zoals boom palenboor en grondmest. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een vakkundige bezorgservice. De geschatte levertijd is zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus armeniaca leivorm aanbieding bezorgd en geplant door een erkende boomspecialist. Door deze handige service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je er rustig vanuit gaan dat het altijd correct wordt neergezet. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Bedenk wel: de aanplantplek moet schoon zijn, dus geen straatwerk, oude wortels, worteldoek, puin en grind, bekabeling en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie