Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

sierkers-op-stam-prunus-cerasifera-nigra-bestellen-bezorgen

Sierkers op stam (Prunus cerasifera ‘Nigra’) online bestellen

De Sierkers op stam (Prunus cerasifera ‘Nigra’) online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijker check je veel info en tips voor deze Japanse sierkers. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de aangesloten winkels. Dankzij de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De boom is mooi gekleurd: Bruin, Paars, Rood, Roze. De beste standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De groeiperiode is April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 350 cm. Deze Sierkers op stam is al te bestellen vanaf €58,50.

Naam boomSierkers op stam (Prunus cerasifera ‘Nigra’)
Latijnse naamPrunus cerasifera Nigra
CategorieJapanse sierkers
Verkoopprijs v.a.€58,50
KleurBruin, Paars, Rood, Roze
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeiperiodeApril, Mei

Sierkers op stam (Prunus cerasifera Nigra) thuis bezorgen (april 2024)

De Prunus cerasifera ‘Nigra’ zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen zorgen voor verkoeling, zorgen voor zuurstof en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is deze Japanse sierkers een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Sierkers op stam Prunus cerasifera Nigra online bestellen kan. Of bekijk meer over de Rode treurbeuk op stam (Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus cerasifera Nigra (Sierkers op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd met een speciale koeriersdienst. Bomen zijn levende producten. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt een dag van tevoren een mail of SMS met een trackinglink. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Kies een plek die het water goed afvoert en dagelijks voldoende zon krijgt. De Sierkers op stam voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan wortels, snoeiwerk, groeiwijze, schaduw.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Sierkers op stam Prunus cerasifera Nigra is aan te planten in Normale grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en controleer of de boom niet te diep staat. Gebruik eventueel boompalen om hem extra te verstevigen.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de grond vochtig te houden. Met name in de bloeimaanden (April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de droge hete zomermaanden raden we aan de grond regelmatig te bevochtigen.

Sierkers op stam goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Tips en informatie over de Prunus cerasifera ‘Nigra’

Deze sierkers op stam (Prunus cerasifera ‘Nigra’) is een matig groeiende boom dat opvalt door zijn bruinachtig purperen blad. In de lente steekt de lichtroze bloesem daar prachtig tegen af, daarom is de sierkers erg geschikt als blikvanger in de tuin. Later verkleurt de bloesem van de sierkers op stam (Prunus cerasifera ‘Nigra’ ) naar wit, en ’s zomers draagt de sierkers rode vruchten. Het zijn dan meestal wel kleine aantallen, maar daar staat tegenover dat ze heerlijk zoet zijn – goed eetbaar. De Prunus cerasifera ‘Nigra’ is goed winterhard. Plaats een boompaal bij de boom en gebruik tuinplantengrond bij het planten. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 350 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Kroonvorm. De (blad)kleur van deze boom is: Bruin, Paars, Rood, Roze. Het groeiseizoen is in April, Mei. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Normale grond. Tip: deze Japanse sierkers is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst prachtige herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Rode treurbeuk op stam (Fagus sylvatica ‘Purpurea Pendula’).

Maximale hoogte350 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondNormale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus cerasifera ‘Nigra’ april 2024
Wat is de kleur van de Prunus cerasifera Nigra?

De belangrijkste kleuren zijn Bruin, Paars, Rood, Roze. De groeiperiode is April, Mei. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet schoon zijn, dus geen oude beplanting, bekabeling, oude wortels, puin enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Normale grond.

Wat is de juiste standplaats voor de Sierkers op stam?

De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De bodem moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd rekening met uw buren: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Onderzoek ook aspecten zoals overhangende takken en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe snel kan ik de Prunus cerasifera Nigra Sierkers op stam thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Sierkers op stam eenvoudig laten leveren aan huis. Bij de online bomenexpert kies je uit allerlei soorten, maten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. tuinpalen en aanplantgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een vakkundige bezorgservice. De geschatte levertijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus cerasifera Nigra aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige boomexpert. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en weet je 100% zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder worteldoek, puin en grind, stronken, bekabeling, oude wortels en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie