Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

amandel-leiboom-prunus-dulcis-leivorm-bestellen-bezorgen

Amandel leiboom (Prunus dulcis leivorm) online bestellen

De Amandel leiboom (Prunus dulcis leivorm) goedkoop online bestellen en laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op onze bomen-vergelijkingssite check je uitgebreide info over deze Leifruitboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de boomspecialisten en verkooppunten. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De kleur van de boom is Groen, Bruin. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart. Uiteindelijk wordt deze boom circa 400 cm. Dit type Amandel leiboom is al te koop voor €53,95.

Naam boomAmandel leiboom (Prunus dulcis leivorm)
Latijnse naamPrunus dulcis leivorm
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€53,95
KleurGroen, Bruin
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeMaart

Amandel leiboom (Prunus dulcis leivorm) laten bezorgen in de tuin (juni 2024)

De Prunus dulcis leivorm geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, ze beperken wateroverlast en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is deze Leifruitboom zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Dit biedt verschillende voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen aanhangwagen nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de bijgaande tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Amandel leiboom Prunus dulcis leivorm online kopen kan. Of bekijk meer informatie over de Taxus op stam (Taxus baccata).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus dulcis leivorm (Amandel leiboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen zijn voorradig en kunnen binnen enkele werkdagen opgestuurd worden naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt de dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Amandel leiboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Let ook op andere aspecten zoals bewatering, snoeiwerk, tegelwerk, wortels.

 4. De aanplanting

  Zo’n Amandel leiboom Prunus dulcis leivorm plant je het beste in Elke grondsoort. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom komt te staan. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en controleer of de boom niet te diep staat. Bestel wanneer nodig ook boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomonderhoud

  De de beplanting is het essentieel om de boom voldoende water geven. Met name in het groeiseizoen (Maart). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot de zomerperiode achter de rug is. Bij een droge periode raden we aan regelmatig extra water toe te dienen.

Amandel leiboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk opties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Extra informatie over de Prunus dulcis leivorm

Een amandel fruitboom is ook te leveren als leiboom. Het verschil met een gewone boom is dat deze zijn gebonden op een rek die gemaakt is van bamboestokken. Deze bomen zijn horizontaal of in een waaiervorm uitgeleid en de takken die nog naar voren of achteren groeien zijn weggesnoeid. Op deze manier ontstaat er een smalle boom met verschillende etages waar de vruchten veel licht en warmte kunnen opvangen. Zo neemt deze boom ook maar weinig ruimte in beslag en kan goed worden geplaats voor een warmte en licht weerkaatsende zuidmuur waar de vruchten goed op kunnen afrijpen. Door deze manier van begeleiding zijn de leifruitbomen ook geschikt om te gebruiken als erfafscheiding of om de inkijk in de tuin iets meer te camoufleren. Het snoeien van een leiboom gaat bijna hetzelfde als een gewone fruitboom. Zorg er voor dat de opgaande takken altijd goed worden ingekort en de horizontaal groeiende takken worden uitgeleid. Op deze manier gaat er genoeg energie naar de vruchten en niet alles omhoog in de groei. De takken waar de boom goed vrucht op hebben gedragen kunnen naar een aantal jaar op 10 cm van de stam worden teruggesnoeid. Hier zal de boom weer nieuwe jonge scheuten zetten die weer kunnen worden uitgeleid. Na twee jaar zal de boom hier weer beginnen met vruchten te dragen. Bij de aanplant van deze bomen is het wel belangrijk om de bomen goed te ondersteunen. Het beste kan dit worden gedaan met twee boompalen en boomband of door het bouwen van een frame met draden waar de boom aan vast en langs kan worden geleid. Houd ieder jaar wel in de gaten of de boomband of bindmateriaal niet te strak gaat zitten. Meng bij het planten aanplantgrond door de bestaande grond om de leiboom een goede start te geven. Leifruit is dus een ideale manier om toch fruit te kunnen houden in de tuin zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 400 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Leivorm. De kleur van het blad is Groen, Bruin. De bloeitijd is Maart. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Elke grondsoort. Goed om te weten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Daarnaast is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Taxus op stam (Taxus baccata).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Prunus dulcis leivorm juni 2024
Welke kleur heeft het blad van de Prunus dulcis leivorm?

De boom heeft verschillende kleuren Groen, Bruin. Het blad bloeit op in Maart. Belangrijk detail: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De plantplaats dient vrij te zijn van oude beplanting, puin, oude wortels, stronken enz. Zo kan de boom goed wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Elke grondsoort.

Wat is de juiste standplaats voor de Amandel leiboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Houd ook rekening met de buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en doorschietende wortels.

Hoe kan ik de Prunus dulcis leivorm Amandel leiboom aan huis laten bezorgen?

Je kunt een Amandel leiboom probleemloos aan huis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je verschillende hoogtes, varianten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. een boompalenset of grond voeding. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een bezorgservice met grote wagens & aanhangers. Reken echter wel op bezorgtijden van zo’n 4 of 6 dagen.

Wat betekent aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt de voordelige Prunus dulcis leivorm aanbieding bezorgd en geplant door een professionele boomverzorger. Daardoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Bedenk wel: de plantplaats moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, worteldoek, oude wortels, stronken, puin en grind en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie