Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

taxushaag-taxus-media-hicksii-bestellen-bezorgen

Taxushaag (Taxus media ‘Hicksii’) online bestellen

De Taxushaag (Taxus media ‘Hicksii’) gemakkelijk online bestellen en laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze pagina bieden wij uitgebreide info over deze Taxus. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Groen, Rood. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 250 cm. Dit type Taxushaag kan je al laten bezorgen vanaf €6,95.

Naam boomTaxushaag (Taxus media ‘Hicksii’)
Latijnse naamTaxus media Hicksii
CategorieTaxus
Prijsindicatie€6,95
KleurenGroen, Rood
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Taxushaag (Taxus media Hicksii) bezorgen aan huis (april 2024)

De Taxus media ‘Hicksii’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen bieden koele plekken in de tuin, ze dempen het geluid van de omgeving en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is dit type Taxus zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je toonaangevende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Taxushaag Taxus media Hicksii kunt bestellen (online). Of bekijk meer over de Amerikaanse Judasboom (Cercis canadensis).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Taxus media Hicksii (Taxushaag) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  De meeste producten worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd met speciaal transport. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Om die reden duurt het bezorgen allemaal net wat langer. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Je artikel wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Taxushaag kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan schaduw, tegelwerk, bewatering, snoeiwerk.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Taxushaag Taxus media Hicksii kunt u aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Monteer eventueel ook boompalen om de stam mooi recht te houden.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Met name in de groeimaanden (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de zomerdagen adviseert de kweker om extra water te geven.

Taxushaag goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Taxus media ‘Hicksii’

De taxushaag Taxus baccata ‘Hicksii’ is de mooie taxusplant onder de hagen. De Taxus media ‘Hicksii’ groeit langzaam, maar kan tot 300cm hoog worden. De Taxushaag taxus ‘Hicksii’ groeit twee keer per jaar met frisse lichtgroene uitlopers en is goed te snoeien. In de herfst krijgt de taxushaag rode besjes, veel meer dan de gewone Taxus baccata. De taxushaag Taxus ‘Hicksii’ is zeer geschikt voor vormsnoei of als u een strakke rechte haag wilt. De Taxus baccata ‘Hicksii’ gedijt het beste op goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon, halfschaduw of schaduw.Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 250 cm. De groeiwijze is Compact. De kleur van het blad is Groen, Rood. Het groeiseizoen is in Maart, April, Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond. Belangrijk detail: deze Taxus is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Ook is deze boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Amerikaanse Judasboom (Cercis canadensis).

Maximale hoogte250 cm
GroeivormCompact
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Taxus media ‘Hicksii’ april 2024
In welke kleur komt het blad van de Taxus media Hicksii?

De bladkleur is Groen, Rood. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk detail: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder straatwerk, oude beplanting, grind, worteldoek enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam, Zandgrond.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Taxushaag?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let op schuttingen & overkappingen: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Kijk ook goed naar mogelijke ongewenste schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Wanneer kan ik de Taxus media Hicksii Taxushaag in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt deze Taxushaag gemakkelijk aan huis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals boompalen, bamboestokken en potgrond. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, plus minus een week.

Wat betekent aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Taxus media Hicksii aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een deskundige boomexpert. Door deze handige service wordt al het werk uit handen genomen en weet je 100% zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Tip: de plek waar de boom geplant gaat worden dient compleet toegankelijk te zijn zonder bekabeling, puin en grind, worteldoek, stronken, straatwerk en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie