Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leiappelboom-malus-leiboom-bestellen-bezorgen

Leiappelboom (Malus leiboom) online bestellen

De Leiappelboom (Malus leiboom) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dan zit je hier helemaal goed! Op onze bomen-vergelijkingssite check je informatie en eigenschappen van deze Leifruitboom. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de optionele aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei, Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 450 cm. Deze Leiappelboom is te koop voor prijzen v.a. €49,95.

Naam boomLeiappelboom (Malus leiboom)
Latijnse naamMalus leiboom
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€49,95
KleurenGeel, Groen, Oranje, Rood, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei, Juni

Leiappelboom (Malus leiboom) laten bezorgen in de tuin (juni 2024)

De Malus leiboom zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen bieden koele plekken in de tuin, ze dempen het geluid van de omgeving en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? In dat geval is deze Leifruitboom iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je erkende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leiappelboom Malus leiboom online bestellen kan. Of bekijk meer over de Gele zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Malus leiboom (Leiappelboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies type en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Levering van de boom

  Veel bomen zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en genoeg licht krijgt. De Leiappelboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Je moet ook zeker rekening houden met bewatering, wortels, groeiwijze, schaduw.

 4. Hoe plant ik een boom?

  Deze Leiappelboom Malus leiboom kunt u aanplanten in Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Je moeten een plantgat graven waarin de boom komt te staan. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te verankeren.

 5. Boomverzorging

  De de beplanting is het essentieel om de kluit nat te houden. Vooral in het bloeiseizoen (April, Mei, Juni). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers adviseert de kweker om extra water te geven.

Leiappelboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Check acties en laat het tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Malus leiboom

Een lei-appel boom in de tuin is een echte aanrader. Een appelboom als leiboom geeft vruchten en bloei! De leiappel wordt bij een bestelling 1 stuks geleverd als een ‘Elstar’ soort, en bij een bestelling van meerdere leiappels worden er verschillende soorten geleverd om te bestuiven. Zo heeft u veel appels in de zomer. Pluk de appels in september en snoei de leiappelboom in december-maart (niet snoeien tijdens vorst). Een leiboom die ook nog eens vruchten geeft. Kijk ook eens naar onze leikersen, leipruimen en leiperen. Plant de lei-appelboom in aanplantgrond en zet er een boompaal bij. De maximale groeihoogte is ongeveer 450 cm. De groeiwijze is Leivorm. De kleur van het blad is Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. Het groeiseizoen is in April, Mei, Juni. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond. Goed om te weten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom prachtige herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Gele zuilbeuk (Fagus sylvatica ‘Dawyck Gold’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondDroge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond
WaterbehoefteDroog, Nat, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Malus leiboom juni 2024
In welke kleur komt het blad van de Malus leiboom?

De belangrijkste kleuren zijn Geel, Groen, Oranje, Rood, Wit. De bladeren komen tot bloei in April, Mei, Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant moet volledig vrij zijn van o.a. puin, straatwerk, oude beplanting, worteldoek enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Veengrond, Vochthoudende, Voedzaam, Zandgrond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Leiappelboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd ook rekening met de buren: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Denk tenslotte ook aan schaduw en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Malus leiboom Leiappelboom thuis laten bezorgen?

Je kunt een Leiappelboom moeiteloos en snel thuis laten afleveren. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen of grond voeding. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Malus leiboom aanbieding bezorgd en geplant door een erkende boomspecialist. Met deze extra service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het juist geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Tip: de plek waar je het laat planten moet vrij zijn van oude wortels, straatwerk, puin en grind, bekabeling, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie