Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leikersenboom-prunus-avium-regina-bestellen-bezorgen

Leikersenboom (Prunus avium ‘Regina’) online bestellen

De Leikersenboom (Prunus avium ‘Regina’) direct online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op onze bomen-vergelijker tref je uitgebreide info over deze Leifruitboom. Je kunt direct online bestellen bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Dankzij de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De kleuren van het blad zijn Wit. De beste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 400 cm. Deze Leikersenboom is te koop voor prijzen v.a. €48,75.

Naam boomLeikersenboom (Prunus avium ‘Regina’)
Latijnse naamPrunus avium Regina
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurenWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril, Mei

Leikersenboom (Prunus avium Regina) thuis laten bezorgen (mei 2023)

De Prunus avium ‘Regina’ is een echte eyecatcher. Bomen bieden plekken voor verkoeling op warme dagen, ecologisch evenwicht en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil jij jouw tuin opvrolijken? Dan is dit type Leifruitboom een uitstekende keuze. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de tabel hierna vergelijk je erkende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Leikersenboom Prunus avium Regina online bestellen kan. Of bekijk meer over de Steeneik (Quercus ilex).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Regina (Leikersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bestudeer vooraf goed de regels m.b.t. de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Ongeveer 24 uur voor levering krijg je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Leikersenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Let ook op andere aspecten zoals wortels, schaduw, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Een Leikersenboom Prunus avium Regina kan aangeplant worden in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Zorg voor een plantgat waarin de boom komt te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem te ondersteunen.

 5. Boomonderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om de boom voldoende water geven. Dit is met name belangrijk tijdens de groeimaanden (April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de warme maanden wordt aangeraden om extra water te geven.

Leikersenboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en aanbiedingen en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Prunus avium ‘Regina’

Deze Leikersenboom geeft lekkere kersen en mooie bloemen. De Prunus avium ‘Regina’ is een stevige en zoete kers met een goede smaak. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Kordia’, ‘Lapins’ of ‘Merchant’ meer succes. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst organisch-minerale meststof geven. Weinig gevoelig voor ziekten. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? Hij kan doorgroeien tot ongeveer 400 cm. De groeiwijze is Leivorm. De kleur van het blad is Wit. De groeiperiode is April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Opmerking: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Steeneik (Quercus ilex).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Regina’ mei 2023
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus avium Regina?

De bladkleur is Wit. De bloeitijd is April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. straatwerk, oude beplanting, bekabeling, grind enz. Zo kan de boom goed wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam.

Wat is de ideale standplaats voor de Leikersenboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde mag niet te nat of droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Bekijk ook andere factoren als overhangende takken en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Prunus avium Regina Leikersenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Je kunt een Leikersenboom makkelijk en snel bij u thuis laten bezorgen. Via het online tuincentrum koop je verschillende formaten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals een boompalenset of aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt doorgaans 1 tot 2 weken.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus avium Regina aanbieding afgeleverd en aangeplant door een erkende tuinman. Dankzij deze service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en kan je er rustig vanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen bekabeling, puin en grind, worteldoek, straatwerk, oude wortels en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie