Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

steeneik-quercus-ilex-bestellen-bezorgen

Steeneik (Quercus ilex) online bestellen

De Steeneik (Quercus ilex) direct online bestellen en laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op deze pagina lees je veel praktische informatie over deze Steeneik. Of bestel direct bij een van de weergegeven webshops of tuincentra. Geholpen door de aanplantservice wordt jouw bestelling zelfs in jouw tuin geplant. De kleuren van het blad zijn Geel, Grijs, Groen, Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeitijd is Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 1000 cm. Dit type Steeneik kan je al laten bezorgen vanaf €194,95.

Naam boomSteeneik (Quercus ilex)
Latijnse naamQuercus ilex
CategorieSteeneik
Vanafprijs€194,95
KleurGeel, Grijs, Groen, Wit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMei

Steeneik (Quercus ilex) bezorgen aan huis (april 2024)

De Quercus ilex zorgt voor een mooie opvulling van de tuin. Bomen verschaffen schaduwrijke plekken, reinigen de lucht en zorgen voor diepte in je tuin. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is dit type Steeneik het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, je hebt geen aanhangwagen nodig en kan eventueel gebruik maken van een aanplantservice. Hierbij wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je meerdere online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Steeneik Quercus ilex kunt kunt vinden. Of klik door naar de pagina over de Kornoelje boom (Cornus florida ‘Cherokee Chief’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Quercus ilex (Steeneik) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend organisme. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je ontvangt altijd vroegtijdig een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek die het water goed afvoert en goed zonlicht krijgt. De Steeneik kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan snoeiwerk, schaduw, tegelwerk, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Zo’n Steeneik Quercus ilex kunt u aanplanten in Alle, Kalkrijk, Normale grond. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Bestel wanneer nodig ook boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhouden

  De de beplanting is het ontzettend belangrijk om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de zomerdagen is het slim om wat aanvullend water bij te geven.

Steeneik goedkoop bestellen en snel laten thuisbezorgen

Vergelijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Extra informatie over de Quercus ilex

De steeneik (Quercus ilex) is een groenblijvende boom met een mooie ronde kroon. De glanzende, donkergroene bladeren van de steeneik (Quercus ilex) zijn eerst zilvergrijs en verschillend van vorm, maar meestal ovaal. De steeneik groeid goed op een ondiepe kalkbodem en is geschikt voor open standplaats aan de kust. Plaats een boompaal bij de steeneik met het planten. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze is Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Geel, Grijs, Groen, Wit. Het groeiseizoen is in Mei. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Kalkrijk, Normale grond. Belangrijk: deze Steeneik is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Kornoelje boom (Cornus florida ‘Cherokee Chief’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Kalkrijk, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Quercus ilex april 2024
In welke kleur komt het blad van de Quercus ilex?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Geel, Grijs, Groen, Wit. Hij komt tot bloei in Mei. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, oude beplanting, worteldoek, oude wortels enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Kalkrijk, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Steeneik?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Let ook goed op de schutting: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Kijk ook goed naar verlies van bladeren en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Quercus ilex Steeneik bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan deze Steeneik snel en voordelig tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en maak je jouw bestelling compleet met o.a. boompalen en grondmest. De boom wordt in uitstekende staat thuis afgeleverd door een professionele bezorgservice. Dit duurt circa 5 – 7 dagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Quercus ilex aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een erkende boomexpert. Hierdoor kan je alles rustig uit handen geven en ben je er verzekerd van dat het proces op een goede manier verloopt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Let op: de plantplaats moet schoon zijn, dus geen puin en grind, stronken, oude wortels, worteldoek, straatwerk en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie