Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipeerboom-pyrus-communis-clapps-favourite-bestellen-bezorgen

Leipeerboom (Pyrus communis ‘Clapp’s Favourite’) online bestellen

De Leipeerboom (Pyrus communis ‘Clapp’s Favourite’) online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op onze bomen-vergelijker bekijk je handige info over deze Leifruitboom. Of bestel direct bij een van de toonaangevende tuincentra. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 400 cm. Dit type Leipeerboom kan je al laten bezorgen vanaf €48,75.

Naam boomLeipeerboom (Pyrus communis ‘Clapp’s Favourite’)
Latijnse naamPyrus communis Clapps Favourite
CategorieLeifruitboom
Prijsindicatie€48,75
KleurWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Leipeerboom (Pyrus communis Clapps Favourite) laten thuisbezorgen (mei 2023)

De Pyrus communis ‘Clapp’s Favourite’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven schaduwrijke plekken, ze dempen het geluid van de omgeving en verhogen zelfs de waarde van vastgoed. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Leifruitboom een uitstekende keuze. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit heeft allerlei voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Daardoor wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je diverse bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leipeerboom Pyrus communis Clapps Favourite online kan kopen. Of bekijk meer over de Zuil-appelboom (Malus domestica ‘Bolero’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Clapps Favourite (Leipeerboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Bomen zijn levende organismen. Alles moet natuurlijk onbeschadigd en in goede staat worden afgeleverd. Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Leipeerboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan groeiwijze, tegelwerk, bewatering, wortels.

 4. Aanplanten van de boom

  Deze Leipeerboom Pyrus communis Clapps Favourite is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Het gebruik van straatzand is geen goed idee. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Monteer eventueel ook boompalen om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het essentieel om de grond vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de groeiperiode (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. In de warme maanden is het een goed idee om extra water te geven.

Leipeerboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk acties en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Tips en informatie over de Pyrus communis ‘Clapp’s Favourite’

een Leipeerboom is een goeie aanwinst in uw tuin. De Pyrus communis ‘Clapp’s Favourite’ is een smakelijke zomerse handpeer. Bestuiving: kruisbestuiving met ‘Conference’ of ‘Doyenné du Comice’. Snoeien: in de winter of net na de bloei. Knip verticale takken (zgn. loten) weg. Vormt na enkele jaren veel slap neerhangend hout, dit wegknippen. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Wordt op latere leeftijd steeds vruchtbaarder. Bewaren: Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door. Schoonmaken: Peren moeten voor gebruik altijd even gewassen worden. Consumptie: Handperen eet u, nadat u het steeltje verwijderd heeft, met schil en al op. Uiteraard kunt u naar eigen smaak de peer ook geschild of in stukjes nuttigen. Geschilde peren kleuren wel snel bruin. Om dit te voorkomen kunt u ze met wat citroensap besprenkelen. Peren worden meestal uit de hand gegeten, maar ook op de boterham smaken ze prima. Verder worden peren veel verwerkt in nagerechten. Wat zou u denken van peren uit de oven met chocoladesaus? Daarnaast kunt u peren verwerken tot jam, sap, compote, chutney en stroop. Stoofpeertjes moet u zoals de naam al zegt stoven. Deze gestoofde peertjes smaken heerlijk met vlees, kip of kaas. Voedingswaarde: Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vet afdrijvend. Goed voor de lijn! De maximale hoogte ligt op ongeveer 400 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Leivorm. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Belangrijk detail: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Zuil-appelboom (Malus domestica ‘Bolero’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Clapp’s Favourite’ mei 2023
In welke kleur komt het blad van de Pyrus communis Clapps Favourite?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, stronken, bekabeling, oude beplanting enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak met een schep de grond goed los (waterdoorlatend). Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Leipeerboom?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden mag niet te nat of droog zijn. Denk ook aan omwonenden: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Kijk ook goed naar overhangende takken en wortelopdruk.

Kan ik de Pyrus communis Clapps Favourite Leipeerboom thuis laten leveren?

Jij kan de Leipeerboom gemakkelijk laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals boom palenboor en aanplantgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Dit duurt zo’n 4 of 6 dagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt jouw voordelige Pyrus communis Clapps Favourite aanbieding in jouw voor- of achtertuin bezorgd en aangeplant door een ervaren hovenier. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Let op: de aanplantplek dient vrij te zijn van straatwerk, bekabeling, stronken, puin en grind, oude wortels en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie