Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipeerboom-pyrus-communis-doyenne-du-comice-bestellen-bezorgen

Leipeerboom (Pyrus communis ‘Doyenné du Comice’) online bestellen

De Leipeerboom (Pyrus communis ‘Doyenné du Comice’) online bestellen en laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie over deze Leifruitboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de weergegeven webshops of tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 400 cm. Deze Leipeerboom is al te bestellen vanaf €48,75.

Naam boomLeipeerboom (Pyrus communis ‘Doyenné du Comice’)
Latijnse naamPyrus communis Doyenné du Comice
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurenWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Leipeerboom (Pyrus communis Doyenné du Comice) bezorgen aan huis (mei 2023)

De Pyrus communis ‘Doyenné du Comice’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen zorgen voor plekken voor verkoeling op warme dagen, ze produceren zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Leifruitboom een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Dit biedt verschillende voordelen. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom netjes bezorgd en op een geschikte plek aangeplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Leipeerboom Pyrus communis Doyenné du Comice kunt kunt vinden. Of bekijk meer informatie over de Zuil-appelboom (Malus domestica ‘Kordona’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Doyenné du Comice (Leipeerboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd vooraf rekening met de regels. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Wil jij de boom laten leveren?

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd met speciaal transport. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt de dag voor levering een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je order wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Een standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en genoeg zonlicht ontvangt. De Leipeerboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Andere aspecten die van belang zijn: snoeiwerk, bewatering, groeiwijze, wortels.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Een Leipeerboom Pyrus communis Doyenné du Comice plant je het beste in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boomwortel comfortabel past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Til de boom voorzichtig in het gat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Onderhouden

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de bloeimaanden (Maart, April, Mei). De waterbehoefte van bomen neemt toe vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. In de drogere maanden is het noodzakelijk om de boom wat extra water te geven.

Leipeerboom goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Verzorgingsinformatie over de Pyrus communis ‘Doyenné du Comice’

Leipeerboom is een goeie aanwinst in uw tuin. De Pyrus communis ‘Doyenné du Comice’ is een sappige, zeer goede handpeer. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Conference’ of ‘Beurré Hardy’ meer succes. Snoeien: in de winter of net na de bloei. Knip verticale takken (zgn. loten) weg. In de beginjaren is horizontaal buigen van vruchtdragende takken noodzakelijk. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Bewaren: Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door. Schoonmaken: Peren moeten voor gebruik altijd even gewassen worden. Consumptie: Handperen eet u, nadat u het steeltje verwijderd heeft, met schil en al op. Uiteraard kunt u naar eigen smaak de peer ook geschild of in stukjes nuttigen. Geschilde peren kleuren wel snel bruin. Om dit te voorkomen kunt u ze met wat citroensap besprenkelen. Peren worden meestal uit de hand gegeten, maar ook op de boterham smaken ze prima. Verder worden peren veel verwerkt in nagerechten. Wat zou u denken van peren uit de oven met chocoladesaus? Daarnaast kunt u peren verwerken tot jam, sap, compote, chutney en stroop. Stoofpeertjes moet u zoals de naam al zegt stoven. Deze gestoofde peertjes smaken heerlijk met vlees, kip of kaas. Voedingswaarde: Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vet afdrijvend. Goed voor de lijn! De uiteindelijke hoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Leivorm. De (blad)kleur van deze boom is: Wit. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Tip: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Zuil-appelboom (Malus domestica ‘Kordona’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Doyenné du Comice’ mei 2023
Welke kleur geven de bladeren van de Pyrus communis Doyenné du Comice?

De kleur van het blad is Wit. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient vrij te zijn van bekabeling, oude beplanting, oude wortels, worteldoek enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Verder moet de bodem natuurlijk goed waterdoorlatend zijn. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de ideale standplaats voor de Leipeerboom?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De aarde mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Houd rekening met uw buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Onderzoek ook aspecten zoals bladverlies en doorschietende wortels.

Wanneer kan ik de Pyrus communis Doyenné du Comice Leipeerboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan de Leipeerboom snel en voordelig aan huis laten bezorgen. Online vind je meerdere varianten, hoogtes en andere essentials zoals boom palenboor en aanplantgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van ongeveer 5 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt jouw voordelige Pyrus communis Doyenné du Comice aanbieding afgeleverd en aangeplant door een deskundige bomenspecialist. Dankzij deze service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Advies: de plaats waar de boom neergezet wordt dient vrij te zijn van bekabeling, puin en grind, straatwerk, stronken, oude wortels en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie