Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipeerboom-pyrus-communis-williams-bestellen-bezorgen

Leipeerboom (Pyrus communis ‘Williams’) online bestellen

De Leipeerboom (Pyrus communis ‘Williams’) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op onze bomen-vergelijker check je veel nuttige info over deze Leifruitboom. Bestellen kan gemakkelijk bij een van onze partners. Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleuren van het blad zijn Wit. Hij houdt van een standplaats in Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 450 cm. Dit type Leipeerboom is al te koop voor €48,75.

Naam boomLeipeerboom (Pyrus communis ‘Williams’)
Latijnse naamPyrus communis Williams
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Leipeerboom (Pyrus communis Williams) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Pyrus communis ‘Williams’ is een echte eyecatcher. Bomen geven koele plekken in de tuin, ecologisch evenwicht en dienen uitstekend als perceel afboording. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Leifruitboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, een aanhangwagen is niet nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de bijgaande tabel vergelijk je toonaangevende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Leipeerboom Pyrus communis Williams online kopen kan. Zie ook meer informatie over de Zuil-appelboom (Malus domestica ‘Polka’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Pyrus communis Williams (Leipeerboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Hoe laat jij de boom bezorgen?

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd met een speciale koeriersdienst. Een boom is een levend product. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Een standplaats kiezen

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Leipeerboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk ook goed aan snoeiwerk, wortels, schaduw, bewatering.

 4. De aanplanting

  Deze Leipeerboom Pyrus communis Williams is aan te planten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in voor extra stevigheid.

 5. Verzorgen

  Nadat je de boom geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de boom regelmatig water te geven. Met name in de groeiperiode (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat deze in blad komt tot het blad valt in de herfst. In droge, warme zomers adviseren wij om extra water te geven.

Leipeerboom goedkoop bestellen en razendsnel laten bezorgen

Check opties en laat het tot in de tuin bezorgen

Adviezen en informatie over de Pyrus communis ‘Williams’

Een Leipeerboom is een goede aanwinst in uw tuin. De Pyrus communis ‘Williams’ is een erg sappige handpeer met wit en sterk geurend vruchtvlees. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met Conference of Triomphe de Vienne meer succes. Snoeien: in de winter of net na de bloei. Knip verticale takken (zgn. loten) weg. In de beginjaren is horizontaal buigen van vruchtdragende takken noodzakelijk. Bemesting: in de herfst een rijke gift van een organische meststof. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Bewaren: Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door. Schoonmaken: Peren moeten voor gebruik altijd even gewassen worden. Consumptie: Handperen eet u, nadat u het steeltje verwijderd heeft, met schil en al op. Uiteraard kunt u naar eigen smaak de peer ook geschild of in stukjes nuttigen. Geschilde peren kleuren wel snel bruin. Om dit te voorkomen kunt u ze met wat citroensap besprenkelen. Peren worden meestal uit de hand gegeten, maar ook op de boterham smaken ze prima. Verder worden peren veel verwerkt in nagerechten. Wat zou u denken van peren uit de oven met chocoladesaus? Daarnaast kunt u peren verwerken tot jam, sap, compote, chutney en stroop. Stoofpeertjes moet u zoals de naam al zegt stoven. Deze gestoofde peertjes smaken heerlijk met vlees, kip of kaas. Voedingswaarde: Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vet afdrijvend. Goed voor de lijn! De maximale groeihoogte is ongeveer 450 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Leivorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Niet vergeten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Zuil-appelboom (Malus domestica ‘Polka’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Pyrus communis ‘Williams’ juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Pyrus communis Williams?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. De bladeren komen tot bloei in Maart, April, Mei. Opmerkelijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De aanplantplek moet volledig vrij zijn van o.a. stronken, oude beplanting, puin, worteldoek enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is een geschikte standplaats voor de Leipeerboom?

De beste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let erop dat hij voldoende vrij staat: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Kijk ook goed naar overhangende takken, schaduw en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Kan ik de Pyrus communis Williams Leipeerboom bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan een Leipeerboom snel en voordelig laten bezorgen tot in de tuin. Online vind je verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals tuinpalen of grond voeding. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. De bezorgtijd is vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt deze voordelige Pyrus communis Williams aanbieding thuisbezorgd en geplant door een ervaren bomenspecialist. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je zeker dat het groen op een goede manier geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Niet vergeten: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, worteldoek, puin en grind, oude wortels, straatwerk en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie