Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipruimenboom-prunus-domestica-bleue-de-belgique-bestellen-bezorgen

Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’) online bestellen

De Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’) gemakkelijk online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Wij helpen je graag verder! Op Bomenbezorgen.nl bieden wij handige informatie over deze Leifruitboom. Wil je ‘m laten bezorgen? Bestel dan meteen bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 400 cm. Deze Leipruimenboom is al te bestellen vanaf €48,75.

Naam boomLeipruimenboom (Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’)
Latijnse naamPrunus domestica Bleue de Belgique
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurenWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Leipruimenboom (Prunus domestica Bleue de Belgique) thuis bezorgen (mei 2023)

De Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’ is tegenwoordig erg populair. Bomen geven plekken voor verkoeling op warme dagen, ze dempen het geluid van de omgeving en beperken de toevoer van overtollige neerslag. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? In dat geval is deze Leifruitboom het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Met deze dienst worden bomen thuisbezorgd, in de grond geplant, en ontvang je instructies. In onderstaande tabel vergelijk je betrouwbare bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Leipruimenboom Prunus domestica Bleue de Belgique online kopen kan. Of bekijk meer informatie over de Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Bleue de Belgique (Leipruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Levering van de boom

  De meeste producten worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende organismen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je aankoop wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Zorg voor een plek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en dagelijks voldoende zon krijgt. De Leipruimenboom plant u het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Bomen moeten minimaal 2 meter uit de erfgrens geplant worden, behalve als deze niet boven de schutting uitkomt. Denk ook goed aan wortels, schaduw, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Juiste manier van bomen planten

  De Leipruimenboom Prunus domestica Bleue de Belgique kunt u aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Til de boom voorzichtig in het gat en vul het deels met aanplantgrond. Monteer eventueel ook boompalen om hem te verankeren.

 5. Onderhoud

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het ontzettend belangrijk om de grond vochtig te houden. Vooral in de groeiperiode (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de zomerperiode achter de rug is. In een periode van droogte is het noodzakelijk om extra water te geven.

Leipruimenboom goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Vergelijk acties en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Belangrijke informatie over de Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’

Deze leipruim geeft heerlijke pruimen. De Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’ is een sappige pruim met een goede smaak en geelgroen vruchtvlees. Bestuiving: kruisbestuiving met ‘Opal’ of ‘Victoria’. Snoeien: na de pluk snoeien. Zorg voor voldoende belichting in de basis. In het begin is het horizontaal buigen van vruchtdragende takken gewenst. Bemesting: pruimen houden van kalkrijke, voedzame en niet te natte grond. Geef een matige hoeveelheid organische meststof. Goede en vroege producties. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. De maximale groeihoogte is ongeveer 400 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Leivorm. Samenvatting van de kleur: Wit. Het groeiseizoen is in Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Niet vergeten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Tevens is deze boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Bleue de Belgique’ mei 2023
Welke kleur heeft het blad van de Prunus domestica Bleue de Belgique?

De boom heeft verschillende kleuren Wit. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van stronken, puin, bekabeling, grind enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Het is van belang dat de grond rul is en zo goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Hoe kies ik een goede standplaats voor de Leipruimenboom?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let ook goed op de schutting: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als schaduwvorming en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Wanneer kan ik de Prunus domestica Bleue de Belgique Leipruimenboom aan huis laten bezorgen?

Jij kan de Leipruimenboom zonder gedoe in de eigen tuin laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je meerdere varianten, hoogtes en eventuele hulpmiddelen zoals een boomband of mest. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Dit duurt plus minus een week.

Wat is de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt deze voordelige Prunus domestica Bleue de Belgique aanbieding afgeleverd en aangeplant door een gespecialiseerde bomenspecialist. Door deze handige service hoeft je niet zelf in de tuin te werken en kan je er rustig vanuit gaan dat alles op de juiste manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Let op: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder puin en grind, worteldoek, straatwerk, oude wortels, stronken en moet te bereiken zijn vanaf de weg/straat.

Plaats een reactie