Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’)

zuil-kersenboom-prunus-avium-kordia-bestellen-bezorgen

Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’) online bestellen

De Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’) online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijker tonen wij veel praktische info over deze Zuilboom. Of bestel direct bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De boom is mooi gekleurd: Wit. Deze boom voelt zich het beste thuis in de Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 150 cm. Dit type Zuil-kersenboom kan je al laten bezorgen vanaf €29,75.

Naam boomZuil-kersenboom (Prunus avium ‘Kordia’)
Latijnse naamPrunus avium Kordia
CategorieZuilboom
Verkoopprijs v.a.€29,75
KleurWit
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdApril

Zuil-kersenboom (Prunus avium Kordia) thuis bezorgen ([maandjaar])

De Prunus avium ‘Kordia’ is een echte eyecatcher. Bomen zorgen voor plekken voor verkoeling op warme dagen, ecologisch evenwicht en zorgen voor diepte in je tuin. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Zuilboom het overwegen waard. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Hier zitten meer voordelen aan dan je denkt. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Bij deze service wordt de boom niet alleen bezorgd maar ook geplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Zuil-kersenboom Prunus avium Kordia online bestellen kan. Of klik door naar de pagina over de Krentenboom struikvorm (Amelanchier laevis ‘Ballerina’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium Kordia (Zuil-kersenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Denk goed na over het formaat en de stamomtrek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Thuisbezorging van de boom

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gekozen adres. Een boom is een levend product. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Een dag voor levering ontvang je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je order wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een stukje grond die het water goed afvoert en en genoeg licht krijgt. De Zuil-kersenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Neem ook zaken in acht als bewatering, schaduw, groeiwijze, snoeiwerk.

 4. Het planten van de boom

  Een Zuil-kersenboom Prunus avium Kordia plant je het beste in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Dit moet net wat breder zijn de de kluit/pot maar niet te diep. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor aanvullende ondersteuning.

 5. Verzorgen

  Na het aanplanten is het belangrijk om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Dit is met name cruciaal in de bloeiperiode (April). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de drogere maanden wordt aangeraden om de kluit extra nat te houden.

Zuil-kersenboom goedkoop bestellen en gemakkelijk laten bezorgen

Bekijk opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Prunus avium ‘Kordia’

De Prunus avium ‘Kordia’ is een lekkere zoete kers. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met o.a. ‘Lapins’ of ‘Sunburst’ meer succes. Deze langzamer groeiende zuilkers geeft echte vruchten. Een zuilvormige boom groeit redelijk recht omhoog en is daarom geschikt voor op terras of balkon of voor een kleine ruimte in de tuin. Snoeien is door de langzamere groei minder nodig. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? De maximale groeihoogte is ongeveer 150 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Opgaand, Zuilvormig. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. De groeiperiode is April. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Tip: deze Zuilboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Op deze website lees je ook meer over de Krentenboom struikvorm (Amelanchier laevis ‘Ballerina’).

Maximale hoogte150 cm
GroeivormOpgaand, Zuilvormig
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium ‘Kordia’ [maandjaar]
Wat zijn de kleuren van de Prunus avium Kordia?

De boom heeft verschillende kleuren Wit. Het blad bloeit op in April. Belangrijk om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van oude beplanting, bekabeling, stronken, oude wortels enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Daarnaast is het van belang dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Gebruik altijd een van de geadviseerde grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Zuil-kersenboom?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet eventueel regenwater goed kunnen afvoeren. Let erop dat hij voldoende vrij staat: plant de boom minimaal 2 meter uit de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als schaduwvorming en wortels die de bestrating omhoog duwen.

Hoe snel kan ik de Prunus avium Kordia Zuil-kersenboom thuis laten leveren?

Je kunt zo’n Zuil-kersenboom gemakkelijk laten bezorgen tot in de tuin. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en andere benodigdheden zoals tuinpalen en grond voeding. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een professionele bezorgservice. Reken echter wel op bezorgtijden van vaak 3 – 6 werkdagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt de voordelige Prunus avium Kordia aanbieding thuisbezorgd en geplant door een ervaren boomexpert. Daardoor kan je alles rustig uit handen geven en weet je 100% zeker dat het proces op een goede manier verloopt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Tip: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen straatwerk, worteldoek, bekabeling, oude wortels, stronken en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie