Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipruimenboom-prunus-domestica-hauszwetsche-bestellen-bezorgen

Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Hauszwetsche’) online bestellen

De Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Hauszwetsche’) direct online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op dit platform vind je veel nuttige info over deze Leifruitboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van onze partners. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De bladkleur is mooi: Wit. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is 450 cm. Deze Leipruimenboom is al te bestellen vanaf €48,75.

Naam boomLeipruimenboom (Prunus domestica ‘Hauszwetsche’)
Latijnse naamPrunus domestica Hauszwetsche
CategorieLeifruitboom
Vanafprijs€48,75
KleurenWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Leipruimenboom (Prunus domestica Hauszwetsche) thuis laten bezorgen (juni 2024)

De Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ is tegenwoordig erg populair. Bomen geven een eigen microklimaat, zorgen voor zuurstof en bieden privacy. Kan jouw tuin wel een upgrade gebruiken? Dan is deze Leifruitboom iets wat je kunt overwegen. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, een aanhangwagen is niet nodig en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Bij deze service wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In de tabel hierna vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Leipruimenboom Prunus domestica Hauszwetsche online kan kopen. Zie ook meer informatie over de Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Regina’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Hauszwetsche (Leipruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Zorg dat u anderen niet tot overlast bent.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  De meeste producten zijn op voorraad en kunnen snel worden verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Jouw boom wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en goed zonlicht krijgt. De Leipruimenboom gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Andere aspecten die van belang zijn: snoeiwerk, bewatering, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Het planten van de boom

  Een Leipruimenboom Prunus domestica Hauszwetsche kan men aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te verankeren.

 5. Boomverzorging

  Nadat je de boom geplant hebt is het van levensbelang om de kluit nat te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de groeiperiode (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. Bij een droge periode is het slim om regelmatig extra water toe te dienen.

Leipruimenboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat de boom in jouw eigen achtertuin leveren

Belangrijke informatie over de Prunus domestica ‘Hauszwetsche’

Deze leipruim geeft heerlijke pruimen. De Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ is een grote donkerblauwe pruim met goudgeel, zeer aromatisch vruchtvlees. Goed loslatende pit. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk snoeien. Zorg voor voldoende belichting in de basis. In het begin is het horizontaal buigen van vruchtdragende takken gewenst. Bemesting: pruimen houden van kalkrijke, voedzame en niet te natte grond. Geef een matige hoeveelheid organische meststof. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 450 cm. De groeiwijze is Leivorm. De kleur van het blad is Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De beste aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Goed om te weten: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Verder is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Klik ook door voor meer informatie over de Zuil-kersenboom (Prunus avium ‘Regina’).

Maximale hoogte450 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Hauszwetsche’ juni 2024
Welke kleur geven de bladeren van de Prunus domestica Hauszwetsche?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder grind, straatwerk, bekabeling, puin enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Wat is de juiste standplaats voor de Leipruimenboom?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De bodem moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd rekening met uw buren: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Denk tenslotte ook aan overhangende takken en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Prunus domestica Hauszwetsche Leipruimenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan een Leipruimenboom moeiteloos en snel bij u thuis laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals set met boompalen en potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een koerierdienst speciaal voor bomen en planten. Reken echter wel op bezorgtijden van plus minus een week.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Door te kiezen voor de aanplantservice wordt jouw voordelige Prunus domestica Hauszwetsche aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een professionele tuinman. Door deze handige service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Belangrijk: de plaats waar de boom neergezet wordt moet goed begaanbaar zijn zonder puin en grind, straatwerk, oude wortels, stronken, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie