Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

leipruimenboom-prunus-domestica-victoria-bestellen-bezorgen

Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Victoria’) online bestellen

De Leipruimenboom (Prunus domestica ‘Victoria’) goedkoop online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over deze Leifruitboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van de weergegeven webshops of tuincentra. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt alles netjes aangeplant. De kleuren van het blad zijn Wit. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon en de bloeiperiode is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 400 cm. Dit type Leipruimenboom is al te koop voor €48,75.

Naam boomLeipruimenboom (Prunus domestica ‘Victoria’)
Latijnse naamPrunus domestica Victoria
CategorieLeifruitboom
Verkoopprijs v.a.€48,75
KleurWit
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Leipruimenboom (Prunus domestica Victoria) thuis bezorgen (juni 2024)

De Prunus domestica ‘Victoria’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen leveren plekken voor verkoeling op warme dagen, zorgen voor zuurstof en bieden privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Leifruitboom een uitstekende keuze. Het fijne is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals de Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Online heb je een ruime keuze in varianten en maten, een aanhangwagen is niet nodig en je kunt zelfs gebruik maken van de aanplantservice. Hierbij wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In deze tabel vergelijk je verschillende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Leipruimenboom Prunus domestica Victoria online kunt bestellen. Of bekijk meer informatie over de Familieboom kers (Prunus avium).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus domestica Victoria (Leipruimenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. De boom wordt geleverd

  Veel van de bomen worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar jouw woning. Er komt veel kijken bij het bezorgen van (levende) bomen. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je ontvangt altijd vroegtijdig een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en genoeg licht krijgt. De Leipruimenboom kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Bekijk ook relevante details zoals wortels, groeiwijze, schaduw, bewatering.

 4. De aanplanting

  De Leipruimenboom Prunus domestica Victoria kunt u aanplanten in Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Gebruik nooit wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en controleer of de boom niet te diep staat. Plaats indien nodig boompalen om hem te verankeren.

 5. Onderhoud

  Zodra de boom in de grond staat is het cruciaal om de kluit nat te houden. Dit is met name cruciaal in de groeiperiode (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Tijdens de zomerdagen wordt aangeraden om wat aanvullend water bij te geven.

Leipruimenboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Prunus domestica ‘Victoria’

Deze leipruim geeft heerlijke pruimen. De Prunus domestica ‘Victoria’ is een goed smakende pruim met licht geeloranje vruchtvlees. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk snoeien. Zorg voor voldoende belichting in de basis. In het begin is het horizontaal buigen van vruchtdragende takken gewenst. Bemesting: pruimen houden van kalkrijke, voedzame en niet te natte grond. Geef een matige hoeveelheid organische meststof. Bewaren: Pruimen zijn niet erg lang houdbaar. Bewaar ze drie à vier dagen op een koele plaats of vier tot zes dagen in de koelkast. Eet ze zo snel mogelijk als ze eenmaal rijp zijn, want een rijpe pruim rot snel weg. Hele verse pruimen kunt u prima invriezen. U kunt ze het beste invriezen als moes. Hiervoor ontvelt u de vruchten, vervolgens ontpit u ze en kookt u ze met een bodempje water tot moes. Voeg suiker naar smaak toe. Deze moes kan vervolgens in een verpakking naar keuze gewoon in de diepvries. Schoonmaken: Aan pruimen valt niet zoveel schoon te maken. Was ze alleen even onder (niet te koud) water en eet ze daarna lekker uit de hand. Consumptie: Let er op dat de vruchten er gaaf en niet gekneusd uitzien. Pruimen zijn alleen lekker als ze voldoende rijp zijn. Over het algemeen zijn ze zoet en sappig. De meeste pruimensoorten worden donkerder van kleur naarmate ze rijper worden. Pruimen zijn lekker om zo uit de hand te eten, maar kunnen ook prima verwerkt worden in jam, fruitsalade, smoothie, desserts en pannenkoeken. Voedingswaarde: De pruim is niet alleen lekker, maar ook uitermate gezond. Hoewel pruimen er bij de meeste mensen niet bekend om staan, bevatten ze heel veel antioxidanten. Pruimen zijn zeer vezelrijk en werken daardoor goed tegen constipatie en bevorderen een gezonde stoelgang. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 400 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Leivorm. Qua kleuren zie je voornamelijk Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam. Let op: deze Leifruitboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Familieboom kers (Prunus avium).

Maximale hoogte400 cm
GroeivormLeivorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus domestica ‘Victoria’ juni 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Prunus domestica Victoria?

De boom heeft verschillende kleuren Wit. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar de boom geplant gaat worden moet vrij zijn van straatwerk, oude wortels, stronken, grind enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Droge grond, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Natte grond, Voedzaam.

Welke standplaats kiezen voor de Leipruimenboom?

De ideale standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan omwonenden: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als bladverlies en wortels die doorschieten.

Op welke manier kan ik de Prunus domestica Victoria Leipruimenboom thuis laten leveren?

Jij kan een Leipruimenboom gemakkelijk bij u thuis laten bezorgen. Via internet bestel je verschillende hoogtes, varianten en eventuele hulpmiddelen zoals een boompalenset of aanplantgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van circa 5 – 7 dagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt de voordelige Prunus domestica Victoria aanbieding thuisbezorgd en geplant door een gespecialiseerde boomexpert. Met deze extra service hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat het groen op een goede manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Bedenk wel: de locatie waar de boom ingegraven wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder oude wortels, straatwerk, puin en grind, stronken, bekabeling en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie