Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

Familieboom kers (Prunus avium)

familieboom-kers-prunus-avium-bestellen-bezorgen

Familieboom kers (Prunus avium) online bestellen

De Familieboom kers (Prunus avium) direct online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op deze website bieden wij handige info over deze Kersenboom. Wil je bestellen? Klik dan direct door naar een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Met de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Wit. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 500 cm. Deze Familieboom kers is al te koop voor €43,50.

Naam boomFamilieboom kers (Prunus avium)
Latijnse naamPrunus avium
CategorieKersenboom
Verkoopprijs v.a.€43,50
KleurWit
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Familieboom kers (Prunus avium) laten bezorgen in de tuin ([maandjaar])

De Prunus avium is een aanwinst voor elke tuin. Bomen bieden verkoeling, ecologisch evenwicht en bieden privacy. Wil jij jouw tuin een upgrade geven? Dan is deze Kersenboom zeker een hele leuke mogelijkheid. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je hoeft niet naar een tuincentrum, je kunt het gewoon online bestellen. Online bomen bestellen biedt uitkomst. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Bij deze service wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je verschillende bomen-webshops en tuincentra waar je de goedkoopste Familieboom kers Prunus avium kunt kunt vinden. Zie ook meer informatie over de Wilg (Salix purpurea ‘Nana’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Prunus avium (Familieboom kers) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste maat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd vooraf rekening met de regels. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom laten leveren

  Veel bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende organismen. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je ontvangt altijd vroegtijdig een mail of SMS met een trackinglink. Jouw product wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Een geschikte standplaats kiezen

  Neem een aanplantplek die een waterrijke horizontale ondergrond heeft en goed zonlicht krijgt. De Familieboom kers gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Andere aspecten die van belang zijn: wortels, bewatering, tegelwerk, schaduw.

 4. Aanplanten van de boom

  De Familieboom kers Prunus avium kan men aanplanten in Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Maak een mooi rond plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en gebruik aanplantgrond. Plaats indien nodig boompalen om hem te ondersteunen.

 5. Onderhoud

  De de beplanting is het essentieel om de boom voldoende water geven. Vooral in het groeiseizoen (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. Bij een droge periode wordt het aanbevolen om wekelijks te sproeien.

Familieboom kers goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Vergelijk opties en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Tips en informatie over de Prunus avium

5 soorten kersen aan 1 boom: Dit unieke leuke boompje geeft vijf verschillende vruchten, waardoor er gelijk een super bestuiving plaats vindt tijdens de bloei. Doordat er vijf verschillende vruchten aan groeien kunt u ook van vijf verschillende smaken genieten. Er zijn meerdere plukmomenten waardoor u heel lang plezier heeft van dit boompje. Het boompje kan zowel in pot op balkon of terras als in de volle grond geplant worden. Geef in de herfst organische mest, bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig kalk toe voor zoetere vruchten. Het boompje blijft kleiner door 3 à 4 keer per jaar bolvormige snoei toe te passen. Bewaren: Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast? Schoonmaken: Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen. Consumptie: Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ’s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ’s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt. Voedingswaarde: Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch? De maximale groeihoogte is ongeveer 500 cm. Als groeiwijze kan je uitgaan van: Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Wit. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Hij houdt van een standplaats in de Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam. Belangrijk: deze Kersenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Wilg (Salix purpurea ‘Nana’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormKroonvorm
Geschikte grondAlle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendJa
Overzicht eigenschappen Prunus avium [maandjaar]
Wat is de kleur van de Prunus avium?

De belangrijkste kleuren zijn Wit. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar je de boom plant moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, worteldoek, straatwerk, puin enz. Zo kan de boom goed wortelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Humus, Kalkrijk, Kleigrond, Normale grond, Veengrond, Voedzaam.

Welk standplaats is geschikt voor de Familieboom kers?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Denk ook aan omwonenden: in de wet staat dat een boom minimaal 2 meter uit de erfgrens moet staan. Denk tenslotte ook aan overhangende takken, schaduw en wortels die in de toekomst de bestrating kunnen beschadigen.

Hoe kan ik de Prunus avium Familieboom kers aan huis laten leveren?

Je kunt deze Familieboom kers probleemloos aan huis laten bezorgen. Je hebt de keuze uit verschillende hoogtes, varianten en extra’s zoals binddraad of aanplantgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Reken echter wel op bezorgtijden van circa 5 – 7 dagen.

Hoe werkt de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Prunus avium aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een ervaren boomspecialist. Daardoor hoeft je niet zelf in de tuin te werken en weet je zeker dat het proces op een goede manier verloopt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Belangrijk: de plantplaats dient vrij te zijn van bekabeling, straatwerk, oude wortels, puin en grind, stronken en moet goed bereikbaar zijn.

Plaats een reactie