Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

libanonceder-cedrus-libani-atlantica-aurea-bestellen-bezorgen

Libanonceder (Cedrus libani ‘Atlantica Aurea’) online bestellen

De Libanonceder (Cedrus libani ‘Atlantica Aurea’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op dit portaal tref je uitgebreide informatie over deze Libanonceder. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom netjes voor jou geplant. De boom is mooi gekleurd: Geel, Groen. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 800 cm. Dit type Libanonceder is al te bestellen vanaf €74,95.

Naam boomLibanonceder (Cedrus libani ‘Atlantica Aurea’)
Latijnse naamCedrus libani Atlantica Aurea
CategorieLibanonceder
Verkoopprijs v.a.€74,95
KleurGeel, Groen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Libanonceder (Cedrus libani Atlantica Aurea) thuis bezorgen (april 2024)

De Cedrus libani ‘Atlantica Aurea’ is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven plekken voor verkoeling op warme dagen, reinigen de lucht en bieden privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? Dan is deze Libanonceder zeker een hele leuke mogelijkheid. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Door deze expert wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je populaire online speciaalzaken en tuincentra waar je de goedkoopste Libanonceder Cedrus libani Atlantica Aurea kunt bestellen (online). Zie ook meer informatie over de Gele bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Aurea’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cedrus libani Atlantica Aurea (Libanonceder) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Kies de hoogte en de stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Levering van de boom

  Veel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gewenste afleveradres. Een boom is een levend product. Dit gebeurt met de grootste zorg en precisie (voor kwaliteitsgarantie). Je krijgt meestal een dag voor levering een SMS of mail met de geschatte bezorgtijd. Jouw bestelling wordt in jouw tuin bezorgd (op voorwaarde dat deze goed toegankelijk is).

 3. Het kiezen van de standplaats

  Zorg voor een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Libanonceder voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. Kijk ook wat de wet- en regelgeving is: Bomen dienen op minimaal 2 meter van de erfgrens geplant te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Neem ook zaken in acht als wortels, groeiwijze, tegelwerk, schaduw.

 4. De aanplanting

  De Libanonceder Cedrus libani Atlantica Aurea kan aangeplant worden in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit van boom ruimschoots past. Zorg dat het plantgat minstens een derde groter is dan de kluit. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Graaf boompalen in om de stam mooi recht te houden.

 5. Boomonderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Vooral in de groeimaanden (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In droge, warme zomers is het een goed idee om wekelijks te sproeien.

Libanonceder goedkoop bestellen en thuisbezorgen

Bekijk aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Cedrus libani ‘Atlantica Aurea’

De Cedrus Libani ‘Atlantica Aurea’ (Libanonceder), is een traag groeiende ceder met smalle, opgaande groei. De Cedrus Libani ‘Atlantica Aurea’ kan tot wel 1000cm hoog worden, maar doet hier enkele tientallen jaren over. De Cedrus Libani ‘Atlantica Aurea’ heeft geelgroen tot gele naalden. Deze Libanonceder is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De Cedrus Libani ‘Atlantica Aurea’ komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair, maar deze ceder doet het ook goed in groepen. De Libanonceder gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De uiteindelijke hoogte is ongeveer 800 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid. De kleur van het blad is Geel, Groen. Deze boom bloeit met name in Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste thuis op een locatie met Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Belangrijk detail: deze Libanonceder is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfst geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Gele bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Aurea’).

Maximale hoogte800 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cedrus libani ‘Atlantica Aurea’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Cedrus libani Atlantica Aurea?

De bladkleur is Geel, Groen. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, straatwerk, stronken, grind enz. Dit bevordert het wortelen van de boom. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Welk standplaats is geschikt voor de Libanonceder?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet een goede verhouding hebben qua droogte & nattigheid. Denk ook aan andere bewoners: een boom moet bijvoorbeeld 2 meter van een schutting worden geplant. Kijk ook goed naar verlies van bladeren en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Cedrus libani Atlantica Aurea Libanonceder aan huis laten leveren?

Jij kan een Libanonceder gemakkelijk laten leveren aan huis. Je hebt de keuze uit meerdere hoogtes, varianten en extra’s zoals boom palenboor of potgrond. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een professionele bezorgservice. De geschatte levertijd is doorgaans 1 tot 2 weken.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt jouw voordelige Cedrus libani Atlantica Aurea aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een ervaren bomenspecialist. Daardoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je 100% zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Let op: de plaats waar de boom neergezet wordt moet vrij zijn van puin en grind, straatwerk, worteldoek, stronken, bekabeling en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie