Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

lork-op-stam-larix-kaempferi-diana-bestellen-bezorgen

Lork op stam (Larix kaempferi ‘Diana’) online bestellen

De Lork op stam (Larix kaempferi ‘Diana’) gemakkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op onze bomen-vergelijkingssite vind je handige informatie over deze Lork. Enthousiast? Bestel dan direct bij een van de getoonde tuincentra of bomenwinkels. Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. De kleur van de boom is Bruin, Groen, Rood. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Hij begint te boeien in April. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 200 cm. Dit type Lork op stam is al te bestellen vanaf €64,50.

Naam boomLork op stam (Larix kaempferi ‘Diana’)
Latijnse naamLarix kaempferi Diana
CategorieLork
Vanafprijs€64,50
KleurenBruin, Groen, Rood
Beste standplaatsHalfschaduw, Schaduw, Zon
BloeitijdApril

Lork op stam (Larix kaempferi Diana) bezorgen aan huis (april 2024)

De Larix kaempferi ‘Diana’ is een echte eyecatcher. Bomen verschaffen schaduwrijke plekken, ecologisch evenwicht en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is deze Lork een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt deze boom namelijk gewoon online kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je hebt een ruime keuze uit soorten en formaten, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door deze expert wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je verschillende online bomenshops en tuincentra waar je de goedkoopste Lork op stam Larix kaempferi Diana kunt bestellen (online). Of bekijk alles over de Sierappel (Malus ‘Prof. Sprenger’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Larix kaempferi Diana (Lork op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Thuisbezorging van de boom

  De meeste bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je ontvangt altijd vroegtijdig een sms/mail met daarin meer bezorginformatie. Je artikel wordt doorgaans tot in de tuin geleverd.

 3. Bepaal de juiste standplaats

  Kies een stukje grond die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Lork op stam gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Schaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Neem ook zaken in acht als snoeiwerk, wortels, groeiwijze, schaduw.

 4. Het planten van de boom

  Een Lork op stam Larix kaempferi Diana kan aangeplant worden in Alle, Droge grond, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Vermijd altijd wit straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Gaaf een ruim plantgat dat circa 1/3 groter is dan de kluit van de boom. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Graaf boompalen in om hem te ondersteunen.

 5. Onderhouden

  Na het aanplanten is het ontzettend belangrijk om de grond vochtig te houden. Dit is met name belangrijk tijdens het groeiseizoen (April). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot het moment dat de boom zijn blad weer laat vallen in de herfst. In de drogere maanden is het slim om regelmatig extra water toe te dienen.

Lork op stam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbiedingen en kies voor bezorging tot in de tuin

Aanvullende informatie over de Larix kaempferi ‘Diana’

De Larix Kaempferi ‘Diana’ is een Lork op stam met een open, grillige kroon. De naalden van de Larix Kaempferi ‘Diana’ (Lork op stam) zijn groen en verkleuren in de herfst naar geel en zitten aan sierlijk gedraaide takken. Deze Lork op stam heeft een onopvallende bloei in de lente en draagt roodbruine, bolvormige kegels. De Larix Kaempferi ‘Diana’ is winterhard en verliest zijn blad in de winter om in de lente opnieuw uit te lopen. Vanwege zijn bijzondere takken heeft deze Lork op stam ook in de winter een mooi silhouet. De Larix Kaempferi ‘Diana’ op stam is een zeer veelzijdige plant welke het goed doet als solitair op bijvoorbeeld de hoek van een border. Echter ook in groepen of in een pot op het balkon of het terras is deze Lork op stam een aanwinst voor uw tuin. Deze Larix is in meerdere stamhoogtes te bestellen. De Larix Kaempferi ‘Diana’ op stam gedijt het beste op droge tot vochthoudende, lichtzure, goed doorlatende grond in de volle zon. De plant verdraagt beslist geen vochtige grond en hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Alleen dode en beschadigde takken dienen te worden verwijderd. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 200 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Hangend, Treurvorm. De kleur van het blad is Bruin, Groen, Rood. De groeiperiode is April. De ideale standplaats is Halfschaduw, Schaduw, Zon. Het advies wat betreft aanplantgrond is: Alle, Droge grond, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond. Niet vergeten: deze Lork is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden mooie herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Sierappel (Malus ‘Prof. Sprenger’).

Maximale hoogte200 cm
GroeivormHangend, Treurvorm
Geschikte grondAlle, Droge grond, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringJa
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Larix kaempferi ‘Diana’ april 2024
Wat zijn de kleuren van de Larix kaempferi Diana?

De boom heeft verschillende kleuren Bruin, Groen, Rood. De bladeren komen tot bloei in April. Goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De aanplantplek dient vrij te zijn van grind, oude beplanting, puin, stronken enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Droge grond, Humus, Normale grond, Voedzaam, Zandgrond, Zure grond.

Wat is de beste standplaats voor de Lork op stam?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Schaduw, Zon. De plek waar deze boom aangeplant gaat worden moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan andere bewoners: zo moet een boom minimaal 2 meter van de schutting staan. Houd ook rekening met bladverlies en wortelopdruk.

Hoe kan ik de Larix kaempferi Diana Lork op stam aan huis laten leveren?

Je kunt de Lork op stam snel en voordelig laten bezorgen tot in de tuin. Via het online tuincentrum koop je allerlei soorten, maten en kan je nog kiezen uit extra’s zoals boompalen en aanplantgrond. Jouw boom wordt netjes bij je thuis afgeleverd door een speciale koeriersdienst. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Kies je voor de aanplantservice? Dan wordt deze voordelige Larix kaempferi Diana aanbieding thuisbezorgd en geplant door een professionele boomspecialist. Door deze handige service hoef je niet alles zelf uit te zoeken en kan je ervanuit gaan dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Niet vergeten: de plantplaats dient vrij te zijn van puin en grind, straatwerk, worteldoek, stronken, bekabeling en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie