Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

libanonceder-cedrus-libani-atlantica-pendula-bestellen-bezorgen

Libanonceder (Cedrus libani ‘Atlantica Pendula’) online bestellen

De Libanonceder (Cedrus libani ‘Atlantica Pendula’) voordelig online bestellen en laten bezorgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op dit portaal lees je veel nuttige informatie over deze Libanonceder. Bestellen kan gemakkelijk bij een van de boomspecialisten en verkooppunten. Als je kiest voor de aanplantservice dan wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. Deze boom kent de volgende kleuren: Grijs, Groen. De aanbevolen standplaats is Halfschaduw, Zon. Hij komt tot bloei in Maart, April, Mei. De maximale hoogte is ongeveer 300 cm. Dit type Libanonceder kan je al laten bezorgen vanaf €224,95.

Naam boomLibanonceder (Cedrus libani ‘Atlantica Pendula’)
Latijnse naamCedrus libani Atlantica Pendula
CategorieLibanonceder
Vanafprijs€224,95
KleurGrijs, Groen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Libanonceder (Cedrus libani Atlantica Pendula) bezorgen aan huis (april 2024)

De Cedrus libani ‘Atlantica Pendula’ is onmisbaar in elke tuin. Bomen zorgen voor schaduw, ze beperken wateroverlast en zorgen voor wat extra privacy. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is dit type Libanonceder een hele goede optie. Goed om te weten: tegenwoordig hoef je niet naar een tuincentrum zoals Tuinland, Groenrijk of Intratuin. Je kunt bomen als deze namelijk ook online bestellen. Dit biedt verschillende voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Met deze dienst wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de hieronder weergegeven tabel vergelijk je meerdere online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Libanonceder Cedrus libani Atlantica Pendula online kopen kan. Of klik door naar de pagina over de Bolkastanje op stam (Aesculus pavia ‘Discolor’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cedrus libani Atlantica Pendula (Libanonceder) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Bekijk wel even wat de wet- en regelgeving is. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  Veel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Een dag voor levering ontvang je een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je order wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Kies een plek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en dagelijks voldoende zon krijgt. De Libanonceder gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Houd altijd minimaal 2 meter afstand tot de erfgrens wanneer u een plek uitzoekt, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Andere aspecten die van belang zijn: schaduw, wortels, groeiwijze, snoeiwerk.

 4. Hoe moet ik een boom planten

  Deze Libanonceder Cedrus libani Atlantica Pendula kan je volgens de kweker planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Graaf een diep plantgat waarin de wortels van de boom zich optimaal kunnen ontwikkelen . De kluit moet er ruim inpassen, maar beperk de diepte in verband met rotten. Zet de boom met de kluit voorzichtig in de grond en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Gebruik eventueel boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de kluit vochtig te houden. Dit is met name cruciaal in de groeimaanden (Maart, April, Mei). Je moet de boom voldoende water geven vanaf het moment dat de eerste bladeren uitlopen tot het blad valt in de herfst. In de drogere maanden raden we aan de kluit extra nat te houden.

Libanonceder goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk acties en kies voor bezorging tot in de tuin

Adviezen en informatie over de Cedrus libani ‘Atlantica Pendula’

De Cedrus libani ‘Atlantica Pendula’ is een traag groeiende ceder met opgaande groei en afhangende takken. In de West-Europese klimaatzone kan de ‘Atlantica Pendula’ tot 400cm worden. In het Midden-Oosten, waar de boom van nature voorkomt, kan hij een hoogte van 1000cm bereiken. Een oude boom heeft breed uitgroeiende, afhangende takken. De naalden zijn groen tot blauwgroen. De Libanonceder is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De ‘Atlantica Pendula’ komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Cedrus libani ‘Atlantica Pendula’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 300 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid. De (blad)kleur van deze boom is: Grijs, Groen. De bloeitijd is Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste (meest ideale) grond is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Goed om te weten: deze Libanonceder is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Bolkastanje op stam (Aesculus pavia ‘Discolor’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cedrus libani ‘Atlantica Pendula’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Cedrus libani Atlantica Pendula?

De belangrijkste kleuren zijn Grijs, Groen. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Maart, April, Mei. Belangrijk: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plek waar je de boom plant dient compleet toegankelijk te zijn zonder stronken, worteldoek, oude beplanting, grind enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Volgens de kweker zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Libanonceder?

De juiste standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat mag niet te nat maar ook niet te droog zijn. Let op schuttingen & overkappingen: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Houd ook rekening met overhangende takken en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Kan ik de Cedrus libani Atlantica Pendula Libanonceder bij mij thuis laten bezorgen?

Jij kan de Libanonceder zonder gedoe thuis laten afleveren. Je hebt de keuze uit verschillende formaten en eventuele hulpmiddelen zoals boom palenboor en bemesting. De complete bestelling wordt aan huis geleverd door een vakkundige bezorgservice. De bezorgtijd is plus minus een week.

Wat houdt de aanplantservice in?

Door gebruik te maken van de aanplantservice wordt de voordelige Cedrus libani Atlantica Pendula aanbieding bezorgd en geplant door een ervaren boomverzorger. Hierdoor hoef jij eigenlijk niet veel meer zelf te doen en mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier geplant wordt. Sommige tuincentrums geven zelfs garantie. Belangrijk: de plantplaats dient compleet toegankelijk te zijn zonder worteldoek, puin en grind, stronken, oude wortels, straatwerk en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie