Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

bolkastanje-op-stam-aesculus-pavia-discolor-bestellen-bezorgen

Bolkastanje op stam (Aesculus pavia ‘Discolor’) online bestellen

De Bolkastanje op stam (Aesculus pavia ‘Discolor’) eenvoudig online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat gaat gemakkelijker dan je denkt! Op onze bomen-vergelijker check je handige informatie over deze Kastanjeboom. Of laat direct deze boom bezorgen door jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de optionele aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. De bladkleur is mooi: Roze. De boom houdt van Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Juni. Hij kan behoorlijk groot worden, tot wel 300 cm. Deze Bolkastanje op stam is al te bestellen vanaf €104,75.

Naam boomBolkastanje op stam (Aesculus pavia ‘Discolor’)
Latijnse naamAesculus pavia Discolor
CategorieKastanjeboom
Prijsindicatie€104,75
KleurenRoze
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenJuni

Bolkastanje op stam (Aesculus pavia Discolor) thuis laten bezorgen (mei 2024)

De Aesculus pavia ‘Discolor’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen plekken voor verkoeling op warme dagen, zorgen voor zuurstof en kunnen zelfs de waarde van jouw woning verhogen. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? Dan is dit type Kastanjeboom iets wat je kunt overwegen. En het leuke is: een bezoekje aan de Tuinland, Intratuin of Groenrijk is niet nodig. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Dit heeft allerlei voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hebt geen kar nodig om de boom mee te nemen en je kunt optioneel kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In onderstaande tabel vergelijk je verschillende online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Bolkastanje op stam Aesculus pavia Discolor online kopen kan. Of klik door naar de pagina over de Leipeerboom (Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Aesculus pavia Discolor (Bolkastanje op stam) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  Een groot deel van de bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende producten. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt de dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw boom wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. De standplaats van de boom

  Kies een plek in de tuin die het water goed afvoert en en niet onder afdak staat (voldoende licht). De Bolkastanje op stam kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Doe ook altijd onderzoek naar de plaatselijke wetgeving: Volgens de wet moet een boom minimaal 2 meter van de erfgrens staan, in sommige gemeenten wijken deze regels af. Andere aspecten die van belang zijn: tegelwerk, wortels, snoeiwerk, bewatering.

 4. Juiste manier van bomen planten

  Deze Bolkastanje op stam Aesculus pavia Discolor kan aangeplant worden in Alle, Normale grond. Vermijd altijd wit straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de kluit voldoende ruimte heeft. Let erop dat dit net wat breder is dan de pot/kluit, en zo’n 10cm dieper. Zorg dat het plantgat mooi horizontaal is en controleer of de boom niet te diep staat. Boor 2 boompalen in de grond om hem te beveiligen tegen wind en storm.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Houd dit vooral in de gaten tijdens de bloeimaanden (Juni). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In droge, warme zomers wordt het aanbevolen om wekelijks te sproeien.

Bolkastanje op stam goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Tips en informatie over de Aesculus pavia ‘Discolor’

De Aesculus pavia ‘Discolor’ is een Bolkastanje op stam die in juni bloeit met grote zalmroze bloemen. De kastanje heeft donkergroen blad wat aan de onderkant viltig behaard is. Nadat het blad is afgevallen kunnen er lichtbruine gladde vruchten groeien, de groei van de vruchten is onregelmatig. Gebruik bij het aanplanten Aanplantgrond en zet er een boompaal bij voor de stevigheid. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 300 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Bolvormig, Compact, Kroonvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Roze. Deze boom bloeit met name in Juni. U plant de boom het beste op een plek met Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Normale grond. Belangrijk detail: deze Kastanjeboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. Bovendien is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De bladeren geven in de herfst geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Leipeerboom (Pyrus communis ‘Beurré Alexandre Lucas’).

Maximale hoogte300 cm
GroeivormBolvormig, Compact, Kroonvorm
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Aesculus pavia ‘Discolor’ mei 2024
In welke kleur komt het blad van de Aesculus pavia Discolor?

De belangrijkste kleuren zijn Roze. Hij komt op een mooie manier tot bloei in Juni. Daarbij is het goed om te weten: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plaats waar de boom neergezet wordt dient compleet toegankelijk te zijn zonder grind, worteldoek, straatwerk, puin enz. Dit ter bevordering van het wortelen. Zorg er ook voor dat de grond genoeg waterdoorlatend is. Zorg dat je altijd over de juiste grondsoort beschikt: Alle, Normale grond.

Welke standplaats kiezen voor de Bolkastanje op stam?

De ideale standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Let op schuttingen & overkappingen: houd altijd 2 meter afstand tot de erfgrens. Bekijk ook andere factoren als schaduw en wortels die doorschieten.

Kan ik de Aesculus pavia Discolor Bolkastanje op stam bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt een Bolkastanje op stam eenvoudig in de eigen tuin laten bezorgen. Bij de online bomenexpert kies je uit diverse soorten groottes en eventuele hulpmiddelen zoals boompalen of potgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De bezorgtijd is ongeveer 5 werkdagen.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt de voordelige Aesculus pavia Discolor aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een vakbekwame boomexpert. Door deze handige service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en mag je erop vertrouwen dat het proces op een goede manier verloopt. Soms heb je zelfs recht op aangroeigarantie. Tip: de locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen stronken, straatwerk, oude wortels, worteldoek, puin en grind en de tuin moet vrij toegankelijk zijn.

Plaats een reactie