Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

libanonceder-cedrus-libani-glauca-pendula-bestellen-bezorgen

Libanonceder (Cedrus libani ‘Glauca Pendula’) online bestellen

De Libanonceder (Cedrus libani ‘Glauca Pendula’) direct online bestellen en laten thuisbezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op deze website vind je veel nuttige info over deze Libanonceder. Of laat direct deze boom bezorgen door jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Geholpen door de aanplantservice wordt het niet alleen bezorgd, maar ook netjes geplant. De bladkleur is mooi: Grijs, Groen. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Hij kan doorgroeien tot ongeveer 1000 cm. Dit type Libanonceder kan jij online kopen vanaf €44,95.

Naam boomLibanonceder (Cedrus libani ‘Glauca Pendula’)
Latijnse naamCedrus libani Glauca Pendula
CategorieLibanonceder
Prijsindicatie€44,95
KleurGrijs, Groen
Ideale standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeitijdMaart, April, Mei

Libanonceder (Cedrus libani Glauca Pendula) laten bezorgen in de tuin (april 2024)

De Cedrus libani ‘Glauca Pendula’ geeft je tuin een unieke uitstraling. Bomen verschaffen verkoeling, verbeteren de luchtkwaliteit en bieden privacy. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Libanonceder een uitstekende keuze. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je kunt de boom eenvoudig via internet kopen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kiest zelf jouw ideale maat, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en door de aanplantservice haal je de expert gewoon bij je thuis. Met deze dienst wordt de boom geleverd, aangeplant en voor het eerst onderhouden. In onderstaande tabel vergelijk je betrouwbare online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Libanonceder Cedrus libani Glauca Pendula online bestellen kan. Of bekijk meer informatie over de Groene bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Nana’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cedrus libani Glauca Pendula (Libanonceder) thuis laten bezorgen

 1. Kies de gewenste hoogte

  Selecteer op basis van de standplaats de gewenste maat + stamomtrek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. Het leveren van bomen aan huis

  Een groot deel van de bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gekozen adres. Bomen zijn levende producten. Daarom duurt het bezorgen wat langer dan je gewend bent. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je artikel wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die het water goed afvoert en dagelijks voldoende zon krijgt. De Libanonceder kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan tegelwerk, groeiwijze, bewatering, snoeiwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Een Libanonceder Cedrus libani Glauca Pendula kunt u aanplanten in Alle, Normale grond. Zorg dat de wortels niet in aanraking komen met straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en vul het deels met aanplantgrond. Graaf boompalen in om hem te verankeren.

 5. Boomverzorging

  Zodra de boom in de grond staat is het essentieel om genoeg water te geven. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeimaanden (Maart, April, Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot hij de bladeren weer verliest (vaak oktober/november). In de warme maanden wordt het aanbevolen om de kluit extra nat te houden.

Libanonceder goedkoop bestellen en aan huis laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Verzorgingsinformatie over de Cedrus libani ‘Glauca Pendula’

De Cedrus libani ‘Glauca Pendula’ is een open conifeer met in lagen groeiende, hangende takken. De ‘Glauca Pendula’ kan tot 1500cm hoog worden en minstens even zo breed. De grijsgroene tot blauwgrijze naalden staan spiraalsgewijs op de horizontale en afhangende takken. De ‘Glauca Pendula’ draagt bolvormige kegels die verkleuren van grijsgroen naar bruinroze. De ‘Glauca Pendula’ is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke aanvulling op uw wintertuin. De ‘Glauca Pendula’ is een echte blikvanger en komt het beste tot zijn recht als solitair. De Cedrus libani ‘Glauca Pendula’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon of halfschaduw. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale hoogte ligt op ongeveer 1000 cm. De groeiwijze van deze boom definiëren wij als: Afhangend, Breed / verspreid. Samenvatting van de kleur: Grijs, Groen. De bloeiperiode is Maart, April, Mei. De ideale standplaats is Halfschaduw, Zon. De meeste geschikte grond is: Alle, Normale grond. Goed om te weten: deze Libanonceder is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je leest hier ook meer info over de Groene bolcatalpa (Catalpa bignonioides ‘Nana’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormAfhangend, Breed / verspreid
Geschikte grondAlle, Normale grond
WaterbehoefteDroog, Normaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cedrus libani ‘Glauca Pendula’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Cedrus libani Glauca Pendula?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Grijs, Groen. De bloeitijd is Maart, April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor het planten van deze boom?

De plantplaats moet goed begaanbaar zijn zonder puin, stronken, oude beplanting, bekabeling enz. Zo kan de boom goed wortelen. Wroet met een schep/hark de ondergrond goed los ter bevordering van het water. Voor planting zijn de volgende grondsoorten geschikt: Alle, Normale grond.

Wat is een geschikte standplaats voor de Libanonceder?

De aanbevolen standplaats voor dit type boom is Halfschaduw, Zon. De ondergrond moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Denk ook aan omwonenden: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Denk tenslotte ook aan overhangende takken, schaduw en wortels die doorschieten.

Wanneer kan ik de Cedrus libani Glauca Pendula Libanonceder bij mij thuis laten bezorgen?

Je kunt de Libanonceder lekker makkelijk aan huis laten bezorgen. Bij de boom-expert kan je kiezen uit verschillende formaten en eventuele hulpmiddelen zoals set met boompalen of potgrond. De boom wordt netjes bij je thuisbezorgd door een vakkundige bezorgservice. Doorgaans neemt dat wel wat tijd in beslag, ongeveer 5 werkdagen.

Waarom kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Cedrus libani Glauca Pendula aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame bomenspecialist. Door deze handige service hoef je zelf eigenlijk niets te doen en ben je er verzekerd van dat het groen op een goede manier geplant wordt. In sommige gevallen krijg je extra garantie. Tip: de plantplaats moet vrij zijn van worteldoek, bekabeling, stronken, puin en grind, straatwerk en de plek moet goed bereikbaar zijn voor de koeriers.

Plaats een reactie