Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

sikkelden-cryptomeria-japonica-compressa-bestellen-bezorgen

Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Compressa’) online bestellen

De Sikkelden (Cryptomeria japonica ‘Compressa’) online bestellen en in de tuin laten bezorgen? Dan vind je hier veel bruikbare info! Op Bomenbezorgen.nl tref je handige info over deze Naaldboom. Of bestel direct bij een van onze partners. Geholpen door de aanplantservice wordt de boom geplant door een ervaren boomverzorger. Deze boom kent de volgende kleuren: Groen. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is April tot Mei. De uiteindelijke hoogte is 1000 cm. Dit type Sikkelden is al te bestellen vanaf €11,95.

Naam boomSikkelden (Cryptomeria japonica ‘Compressa’)
Latijnse naamCryptomeria japonica Compressa
CategorieNaaldboom
Prijsindicatie€11,95
KleurenGroen
StandplaatsHalfschaduw, Zon
BloeiperiodeApril tot Mei

Sikkelden (Cryptomeria japonica Compressa) laten thuisbezorgen (mei 2024)

De Cryptomeria japonica ‘Compressa’ is tegenwoordig erg populair. Bomen verschaffen een eigen microklimaat, leggen koolstofdioxide (CO2) vast en bieden privacy. Wil jij jouw tuin opvrolijken? In dat geval is deze Naaldboom het overwegen waard. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, je hoeft zelf geen aanhangwagen te huren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Daardoor wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In de tabel hieronder vergelijk je toonaangevende online bomenwinkels en tuincentra waar je de goedkoopste Sikkelden Cryptomeria japonica Compressa online kopen kan. Of bekijk meer informatie over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Jonagold’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cryptomeria japonica Compressa (Sikkelden) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Kies het gewenste formaat en stamomtrek van de boom. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. Het mag anderen niet tot overlast zijn.

 2. Bezorging van de boom

  De meeste bomen worden binnen 5 tot 10 werkdagen verstuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende producten. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Je krijgt meestal een dag voor levering een mail of SMS met een trackinglink. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en voldoende vrij gelegen is (i.v.m. zonlicht). De Sikkelden kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij hij minder hoog dan de schutting is. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan schaduw, wortels, tegelwerk, groeiwijze.

 4. Het planten van de boom

  Een Sikkelden Cryptomeria japonica Compressa kunt u aanplanten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Voorkom altijd het gebruik van wit (straat)zand. Maak een mooi rond plantgat waarin de boom rechtop kan komen te staan. Het gat moet 1 tot 3 keer groter is dan de kluit van de boom. Plaats de boom voorzichtig in het plantgat en kijk uit dat je de boom niet te diep plant. Plaats indien nodig boompalen om de boom stabiel te houden.

 5. Boomverzorging

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het belangrijk om de kluit nat te houden. Dit is met name belangrijk tijdens de bloeimaanden (April tot Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de eerst bladeren aan de bomen komen tot en met het moment dat hij zijn blad weer verliest. Tijdens de droge hete zomermaanden is het slim om extra water te geven.

Sikkelden goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Bekijk aanbod en acties en laat jouw boom tot in de tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Cryptomeria japonica ‘Compressa’

De Cryptomeria japonica ‘Compressa’ is een traag groeiende dwergconifeer die groeit in bolvorm. De ‘Compressa’ wordt zelden groter dan een voetbal en kan dus met recht een dwergconifeer genoemd worden. Het blad is in de zomer donkergroen en in de herfst rood-brons. De ‘Compressa’ is groenblijvend en winterhard en komt goed tot zijn recht als solitair in rotstuinen. De Cryptomeria japonica ‘Compressa’ gedijt het beste op normale tot vochthoudende grond in de volle zon of halfschaduw, uit de wind. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Qua hoogte kan deze boom uitkomen op circa 1000 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Dwergvorm. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen. De bloeiperiode is April tot Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De ideale grondsoort is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Goed om te weten: deze Naaldboom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Daarnaast is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfst geeft de boom geen herfstkleuren. Bekijk ook meer informatie over de Patio appelboom (Malus domestica ‘Jonagold’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormDwergvorm
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cryptomeria japonica ‘Compressa’ mei 2024
Welke kleur heeft het blad van de Cryptomeria japonica Compressa?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Groen. Hij komt tot bloei in April tot Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Welke grond is geschikt voor aanplanting?

De plaats waar de boom neergezet wordt moet volledig vrij zijn van o.a. worteldoek, oude beplanting, stronken, puin enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Het advies is een van de volgende grondsoorten te kiezen: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Sikkelden?

De aanbevolen standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De grond waar een boom in staat moet niet te droog maar ook zeker niet te nat zijn. Houd rekening met uw buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Kijk ook goed naar overhangende takken, schaduw en wortelopdruk.

Hoe kan ik de Cryptomeria japonica Compressa Sikkelden in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan zo’n Sikkelden probleemloos aan huis laten bezorgen. Bij online bomenwinkels vind je verschillende formaten en andere benodigdheden zoals set met boompalen of bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. De bezorgtijd is plus minus een week.

Wat is het voordeel van de aanplantservice?

Via de aanplantservice wordt jouw voordelige Cryptomeria japonica Compressa aanbieding thuisbezorgd en geplant door een vakbekwame boomexpert. Hierdoor hoef je niet alles zelf uit te zoeken en weet je zeker dat alles op de juiste manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de plek waar de boom geplant gaat worden moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, stronken, straatwerk, oude wortels, worteldoek en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie