Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

libanonceder-cedrus-libani-glauca-bestellen-bezorgen

Libanonceder (Cedrus libani ‘Glauca’) online bestellen

De Libanonceder (Cedrus libani ‘Glauca’) gemakkelijk online bestellen en laten thuisbezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit platform tonen wij veel praktische info over deze Libanonceder. Bestellen kan gemakkelijk bij jouw favoriete boom-webshop of tuincentrum. Met de aanplantservice wordt jouw favoriete boom zelfs aangeplant. Deze boom kent de volgende kleuren: Blauw. Deze boom verlangt een plekje in de Zon en de bloeitijd is Maart, April, Mei. Uiteindelijk wordt deze boom circa 500 cm. Deze Libanonceder kan jij online kopen vanaf €44,95.

Naam boomLibanonceder (Cedrus libani ‘Glauca’)
Latijnse naamCedrus libani Glauca
CategorieLibanonceder
Verkoopprijs v.a.€44,95
KleurBlauw
Beste standplaatsZon
BloeiperiodeMaart, April, Mei

Libanonceder (Cedrus libani Glauca) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Cedrus libani ‘Glauca’ is tegenwoordig erg populair. Bomen bieden schaduwrijke plekken, verbeteren de luchtkwaliteit en dieren zijn er gek op. Wil je een tuin volledig opnieuw opbouwen? Dan is deze Libanonceder het overwegen waard. En wat veel mensen niet weten: je hoeft daarvoor niet naar een tuincentrum zoals Groenrijk, Intratuin of Tuinland. Deze bomen worden gewoon thuisbezorgd binnen enkele dagen. Dit heeft allerlei voordelen. Bij online tuincentra heb je ontzettend veel keuze, een aanhangwagen is niet nodig en als extra service kan je kiezen voor de aanplantservice. Door de boomspecialist wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In deze tabel vergelijk je meerdere online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Libanonceder Cedrus libani Glauca online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Witte paardekastanje (Aesculus hippocastanum ‘Baumannii’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cedrus libani Glauca (Libanonceder) thuis laten bezorgen

 1. Kies het formaat

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. En kijk ook goed hoe groot de boom wordt.

 2. Levering van de boom

  De meeste bomen worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Het bezorgen van (levende) bomen is niet heel eenvoudig. Het thuisbezorgen heeft daarom nogal wat voeten in de aarde. Je krijgt een dag van tevoren een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Jouw bestelling wordt netjes tot in de tuin bezorgd.

 3. De standplaats van de boom

  Neem een aanplantplek die voldoende lucht- en waterdoorlatend is en goed zonlicht krijgt. De Libanonceder plant u het beste op een plek met Zon. Neem ook de locale wetgeving in acht: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, tenzij deze niet boven de schutting uitkomst. Denk bij het kiezen van de standplaats ook aan tegelwerk, snoeiwerk, bewatering, wortels.

 4. Het planten van de boom

  Zo’n Libanonceder Cedrus libani Glauca is aan te planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Neem een schep en graaf een gat waarin de boomwortel comfortabel past. Dit moet ongeveer 25% groter zijn dan de kluit/pot van de boom. Laat de boom voorzichtig in het gat zakken en koop voedingsrijke aanplantgrond. Gebruik eventueel boompalen om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Onderhoud

  Na het aanplanten is het belangrijk om de grond vochtig te houden. Met name in de bloeiperiode (Maart, April, Mei). De watervraag van de boom loopt op vanaf het moment dat de blaadjes beginnen te groeien tot de warme periode voorbij is. In een periode van droogte is het een goed idee om de boom wat extra water te geven.

Libanonceder goedkoop online bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het tot in de tuin bezorgen

Tips en informatie over de Cedrus libani ‘Glauca’

De Cedrus libani ‘Glauca’ is een traag groeiende ceder met brede, opgaande groei. In de West-Europese klimaatzone kan de ‘Glauca’ tot 500cm worden. In het Midden-Oosten, waar de boom van nature voorkomt, kan hij een hoogte van 4000cm bereiken. De naalden zijn blauwgroen tot blauwgrijs. De ‘Glauca’ draagt cilindrische, roodbruine kegels. De Libanonceder is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De ‘Glauca’ komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Cedrus libani ‘Glauca’ gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. Uiteindelijk kan deze boom een hoogte bereiken van 500 cm. De groeiwijze wordt gekenmerkt als Breed / verspreid. Samenvatting van de kleur: Blauw. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De aanbevolen standplaats is Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Niet vergeten: deze Libanonceder is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Verder is de boom wel vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden geen herfstkleuren. Meer bomen bekijken? Zie ook de Witte paardekastanje (Aesculus hippocastanum ‘Baumannii’).

Maximale hoogte500 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtNiet eetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cedrus libani ‘Glauca’ april 2024
Welke kleur hebben de bladeren van de Cedrus libani Glauca?

Deze boom kenmerkt zich met de kleuren Blauw. De groeiperiode is Maart, April, Mei. Daarbij is het goed om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Wat is de beste grondsoort voor deze boom?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van grind, puin, oude wortels, straatwerk enzovoort. Zo kunnen de wortels zich goed vestigen. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Welk standplaats is geschikt voor de Libanonceder?

De perfecte standplaats voor dit type boom is Zon. De bodem mag niet te nat of droog zijn. Houd ook rekening met de buren: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en wortelopdruk.

Op welke manier kan ik de Cedrus libani Glauca Libanonceder thuis laten bezorgen?

Jij kan de Libanonceder zonder gedoe tot in de tuin laten leveren. Je hebt de keuze uit verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals set met boompalen of potgrond. De gehele aankoop wordt netjes thuis afgeleverd door een vakkundige bezorgservice. Dit duurt vaak 3 – 6 werkdagen.

Wat houdt de aanplantservice in?

Als je kiest voor de aanplantservice wordt de voordelige Cedrus libani Glauca aanbieding in de tuin afgeleverd en volledig aangeplant door een deskundige tuinman. Met deze extra service kan je alles rustig uit handen geven en weet je 100% zeker dat je tuin er straks heel mooi uit gaat zien. Er zijn tuinwinkels die zelf groeigarantie op de aankoop bieden. Advies: de plek waar de boom geplant gaat worden moet schoon zijn, dus geen stronken, worteldoek, oude wortels, bekabeling, straatwerk en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie