Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

libanonceder-cedrus-libani-bestellen-bezorgen

Libanonceder (Cedrus libani) online bestellen

De Libanonceder (Cedrus libani) online bestellen en laten bezorgen? Dat is hier mogelijk! Op Bomenbezorgen.nl lees je veel info en tips voor deze Libanonceder. Of laat direct deze boom bezorgen door een van de toonaangevende tuincentra. Met de optionele aanplantservice wordt de boom netjes voor jou geplant. De kleur van de boom is Groen. De beste standplaats is Halfschaduw, Zon. De periode dat hij begint te groeien is Maart, April, Mei. De uiteindelijke hoogte is circa 1000 cm. Dit type Libanonceder kan jij online kopen vanaf €149,95.

Naam boomLibanonceder (Cedrus libani)
Latijnse naamCedrus libani
CategorieLibanonceder
Vanafprijs€149,95
KleurenGroen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenMaart, April, Mei

Libanonceder (Cedrus libani) bezorgen aan huis (april 2024)

De Cedrus libani is tegenwoordig erg populair. Bomen zorgen voor plekken voor verkoeling op warme dagen, ze produceren zuurstof en geven sfeer en kleur aan de tuin. Gaat jouw tuin helemaal op de schop? In dat geval is deze Libanonceder een hele goede optie. Het mooie is: je hoeft niet naar een tuincentrum zoals Intratuin, Groenrijk ofTuinland. Je bestelt jouw favoriete boom tegenwoordig moeiteloos online. Online bestellen biedt tal van voordelen. Via internet heb je veruit de meeste keuze, je hoeft de boom niet zelf te vervoeren en de vertrouwde aanplantservice zorgt voor correcte aanplanting. Door deze expert wordt de boom ook nog eens op de juiste wijze voor je geplant. In onderstaande tabel vergelijk je populaire online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Libanonceder Cedrus libani online bestellen kan. Zie ook meer informatie over de Gele Catalpa struikvorm (Catalpa bignonioides ‘Aurea’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Cedrus libani (Libanonceder) thuis laten bezorgen

 1. Kies de hoogte

  Bepaal de ideale maat en stamomtrek voor je tuin. Kijk ook altijd even naar de gemeentelijke regels omtrent de erfgrens. En pas ook op voor te veel schaduw.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten worden binnen ongeveer een week verstuurd naar jouw woning. Een boom is een levend organisme. Daarom kunnen ze niet zomaar binnen 1 dag in jouw tuin staan. Je krijgt meestal een dag voor levering een bericht hoe laat de koerier bij jou is. Je aankoop wordt (mits vrij toegankelijk) in de tuin geleverd.

 3. Juiste standplaats kiezen

  Zorg voor een plek die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en en genoeg licht krijgt. De Libanonceder kan zich goed ontwikkelen op een plaats met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Een nieuwe boom dient 2 meter van de erfgrens neergezet te worden, tenzij ze niet hoger dan de schutting zijn. Let ook op andere aspecten zoals groeiwijze, schaduw, bewatering, tegelwerk.

 4. Aanplanten van de boom

  Zo’n Libanonceder Cedrus libani kan je volgens de kweker planten in Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Gebruik nooit wit (straat)zand. Je moeten een plantgat graven waarin de kluit van boom ruimschoots past. Deze moet ongeveer 3 keer de breedte en 2 keer de diepte van de boomkluit hebben. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en vul het deels met aanplantgrond. Bestel wanneer nodig ook boompalen voor meer stabiliteit.

 5. Onderhoud

  Nadat je de boom geplant hebt is het cruciaal om de grond nat te houden, maar geef niet teveel water! Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (Maart, April, Mei). Bomen hebben veel water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot de warme periode voorbij is. In de drogere maanden wordt aangeraden om regelmatig extra water toe te dienen.

Libanonceder goedkoop bestellen en laten bezorgen

Check aanbiedingen en laat een boom in jouw tuin bezorgen

Aanvullende informatie over de Cedrus libani

De Cedrus libani is een traag groeiende ceder met smalle, opgaande groei. In de West-Europese klimaatzone kan de Cedrus libani tot 200cm worden. In het Midden-Oosten, waar de boom van nature voorkomt, kan hij een hoogte van 4000cm bereiken. Een oude boom heeft een afgeplatte kroon en heeft brede, dikke, uitstaande takken. De naalden zijn groen tot blauwgroen. De Cedrus libani draagt cilindrische, roodbruine kegels die afhangen. De Libanonceder is zeer winterhard en groenblijvend en is daardoor een kleurrijke toevoeging aan uw wintertuin. De Cedrus libani komt het beste tot zijn recht als blikvangende solitair. De Cedrus libani gedijt het beste op droge tot vochthoudende, goed doorlatende, lichtzure grond in de volle zon. Bij het planten kunt u het beste Aanplantgrond en Tuinturf gebruiken. De maximale groeihoogte is ongeveer 1000 cm. De groeiwijze kunnen we samenvatten als Breed / verspreid. Het kleurenpallet bestaat uit o.a. Groen. De groeiperiode is Maart, April, Mei. De boom voelt zich het beste op een plek in Halfschaduw, Zon. De beste grondsoort om hem te planten is: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond. Let op: deze Libanonceder is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren. Bovendien is de boom niet vruchtdragend (niet eetbaar), en niet bodembedekkend. In de herfstmaanden krijgt deze boom geen herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Gele Catalpa struikvorm (Catalpa bignonioides ‘Aurea’).

Maximale hoogte1000 cm
GroeivormBreed / verspreid
Geschikte grondAlle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendNee
Type vruchtN.v.t.
BodembedekkendNee
WintergroenJa
HerfstverkleuringNee
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Cedrus libani april 2024
Wat is de kleur van de Cedrus libani?

De boom heeft verschillende kleuren Groen. Het blad bloeit op in Maart, April, Mei. Belangrijk om te weten: de boom is groenblijvend. De boom behoud ook in de winter zijn bladeren.

Voor welke grondsoort is deze boom geschikt?

De plek waar je de boom plant moet vrij zijn van puin, bekabeling, stronken, oude beplanting enzo. Zo kunnen de wortels zich goed ontwikkelen. Idealiter is de bodem rijk aan voedingsstoffen en goed waterdoorlatend. De boom kan je planten met de volgende grondsoorten: Alle, Kleigrond, Normale grond, Veengrond.

Wat is de ideale standplaats voor de Libanonceder?

De juiste standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. Het stuk tuin waar deze boom gaat staan moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Let ook goed op de schutting: een boom mag volgens de wet niet binnen 2 meter van de erfgrens staan. Onderzoek ook aspecten zoals schaduwvorming en wortelopdruk.

Wanneer kan ik de Cedrus libani Libanonceder aan huis laten bezorgen?

Je kunt deze Libanonceder moeiteloos en snel tot in de tuin laten leveren. Via het online tuincentrum koop je diverse soorten groottes en andere essentials zoals boompalen, bamboestokken en bemesting. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een speciale koeriersdienst. De bezorgtijd is plus minus een week.

Wanneer kiezen voor de aanplantservice?

Met de aanplantservice wordt de voordelige Cedrus libani aanbieding niet alleen thuisbezorgd, maar ook meteen geplant door een vakbekwame tuinman. Op die manier kan je alles rustig uit handen geven en ben je er verzekerd van dat het groen op een goede manier geplant wordt. Soms krijg je zelfs extra garantie. Niet vergeten: de aanplantplek moet schoon zijn, dus geen stronken, worteldoek, oude wortels, bekabeling, puin en grind en moet bereikbaar zijn voor de bezorgers.

Plaats een reactie