Online bomen bestellen
Verse voorraad bomen snel aan huis bezorgd

Bekijk aanbiedingen

hoogstam-dikke-vijgenboom-ficus-carica-bestellen-bezorgen

Hoogstam dikke Vijgenboom (Ficus carica) online bestellen

De Hoogstam dikke Vijgenboom (Ficus carica) gemakkelijk online bestellen en aan huis laten bezorgen? Dat kan heel eenvoudig en snel. Op dit platform bieden wij uitgebreide info over deze Vijgenboom. Je kunt de boom ook laten bezorgen door een van onze partners. Met behulp van de aanplantservice wordt de boom ook nog eens geplant door een ervaren hovenier. De bladkleur is mooi: Groen. Deze boom verlangt een plekje in de Halfschaduw, Zon. Hij begint te boeien in April tot Mei. De uiteindelijke hoogte is 350 cm. Dit type Hoogstam dikke Vijgenboom is al te koop voor €1034,75.

Naam boomHoogstam dikke Vijgenboom (Ficus carica)
Latijnse naamFicus carica
CategorieVijgenboom
Vanafprijs€1034,75
KleurenGroen
Beste standplaatsHalfschaduw, Zon
BloeimaandenApril tot Mei

Hoogstam dikke Vijgenboom (Ficus carica) laten thuisbezorgen (april 2024)

De Ficus carica is een aanwinst voor elke tuin. Bomen geven een eigen microklimaat, reinigen de lucht en zorgen voor wat extra privacy. Zoek jij naar een unieke tuinbeleving? In dat geval is deze Vijgenboom het overwegen waard. Wat je misschien niet weet: een bezoekje aan de Tuinland, Groenrijk of Intratuin is niet perse nodig. Je kunt de boom gemakkelijk online bestellen. Online bestellen biedt tal van voordelen. Je kunt kiezen uit meerdere maten en hoogtes, jij hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen en met de aanplantservice weet je zeker dat alles goed gaat. Hierbij wordt jouw boom netjes bezorgd en aangeplant. In de bijgaande tabel vergelijk je betrouwbare online aanbieders en tuincentra waar je de goedkoopste Hoogstam dikke Vijgenboom Ficus carica online kan kopen. Of klik door naar de pagina over de Leiappelboom (Malus domestica ‘Elstar’).

Aanbieder Assortiment Bezorging Beoordeling Informatie
tuinplant Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• 15.000+ producten
• Direct vanaf de kwekerij
• Bezorging in NL & BE
• Vakkundige levering tot in de tuin
Bekijken
bol.com bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Verschillende leverancier
• Scherpe prijzen & aanbiedingen
• Altijd een snelle bezorging
• Soms gratis levering aan huis
Bekijken
tuinland bomen Hoge bomen
Fruitbomen
Leibomen
Bodembedekkers
• Deskundig advies
• Ook fysieke winkels
• Ook grond, mest & voeding
• Bezorgkosten van slechts €6,25
Bekijken

Ficus carica (Hoogstam dikke Vijgenboom) thuis laten bezorgen

 1. Kies variant en hoogte

  Bereken de beste maat & stamomtrek voor de gewenste plek. Houd daarbij rekening met de erfgrens en buren. Je wilt buren of omwonenden niet tot last zijn.

 2. De boom wordt geleverd

  De meeste producten worden binnen 5 – 7 werkdagen opgestuurd naar het gewenste afleveradres. Bomen zijn levende producten. Deze moeten speciaal voor verzending klaargemaakt worden. Een dag voor levering ontvang je een notificatie met het precieze bezorgmoment. Je artikel wordt tot in de tuin bezorgd.

 3. Het kiezen van de standplaats

  Kies een plek in de tuin die een compostrijke waterdoorlatende grond heeft en genoeg zonlicht ontvangt. De Hoogstam dikke Vijgenboom kan je het beste aanplanten op een plek met Halfschaduw, Zon. Check ook bij de gemeente de wetgeving omtrent erfgrens: Bomen plant je standaard 2 meter uit de erfgrens, bij een heg of stuk is dan 0,5 meter. Let ook op andere aspecten zoals schaduw, wortels, groeiwijze, tegelwerk.

 4. Het planten van de boom

  Zo’n Hoogstam dikke Vijgenboom Ficus carica kan je volgens de kweker planten in Alle, Humus, Normale grond. Let op: vermijd ten alle tijde straatzand. Zorg voor een plantgat waarin de boom komt te staan. Het gat moet ruimschoots groot genoeg zijn voor de wortels. Zet de boom nu rechtop in het plantgat en koop voedingsrijke aanplantgrond. Boor 2 boompalen in de grond om scheefgroei tegen te gaan.

 5. Verzorgen

  Wanneer je de boom netjes geplant hebt is het cruciaal om de boom regelmatig water te geven. Houd dit vooral in de gaten tijdens het bloeiseizoen (April tot Mei). De boom heeft water nodig vanaf het moment dat de eerste bladeren beginnen uit te lopen tot het blad valt in de herfst. In droge, warme zomers is het een goed idee om regelmatig extra water toe te dienen.

Hoogstam dikke Vijgenboom goedkoop bestellen en laten bezorgen

Vergelijk aanbiedingen en laat het zonder gedoe in jouw eigen tuin leveren

Aanvullende informatie over de Ficus carica

De Ficus Carica groeit weliswaar in het Middellands- Zeegebied, maar ze doen het ook goed in ons klimaat, mits ze op een zo warm mogelijk en beschutte plaats geplant worden, dus bij voorkeur op het zuiden uit de wind. De Vijgenboom heeft prachtig, decoratief, handvormig gelobd blad dat frisgroen van kleur is. De Ficus Carica heeft vruchten die rijp worden vanaf september met een donkerrode kleur. In ons klimaat is het echter moeilijk om goede vruchten te krijgen omdat onze zomers vaak niet warm en zonnig genoeg zijn. Net zoals appels en peren kan een Vijgenboom worden geleid. Bind de hoofdscheuten vast, zodat de vorm van een waaier ontstaat. Zomer snoei remt de groei af en geeft meer vruchten. De Ficus Carica gedijt het beste in humusrijke grond. Het is een oudere fruitboom van minimaal 12 jaar oud. Direct goede vruchtopbrengst en sterk in de groei direct na het planten. Aanplanten met Tuinturf en Aanplantgrond. De maximale groeihoogte is ongeveer 350 cm. De groeiwijze wordt gedefinieerd als Breed / verspreid, Dakvorm, Opgaand. Qua kleuren zie je voornamelijk Groen. De groeiperiode is April tot Mei. Hij gedijt het beste op een plekje met Halfschaduw, Zon. Qua grond adviseren we: Alle, Humus, Normale grond. Belangrijk detail: deze Vijgenboom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet. wel vruchtdragend (wel eetbaar), en niet bodembedekkend. De boom geeft in de herfstmaanden prachtige herfstkleuren. Je vindt op deze website ook meer info over de Leiappelboom (Malus domestica ‘Elstar’).

Maximale hoogte350 cm
GroeivormBreed / verspreid, Dakvorm, Opgaand
Geschikte grondAlle, Humus, Normale grond
WaterbehoefteNormaal
VruchtgevendJa
Type vruchtEetbaar
BodembedekkendNee
WintergroenNee
HerfstverkleuringJa
GeurendNee
Overzicht eigenschappen Ficus carica april 2024
Wat is de kleur van de Ficus carica?

De bladkleur is Groen. De groeiperiode is April tot Mei. Belangrijk: de boom is niet groenblijvend. De boom behoud in de winter zijn bladeren niet.

In welke grond dien ik deze boom te planten?

De locatie waar de boom ingegraven wordt moet schoon zijn, dus geen straatwerk, oude wortels, worteldoek, bekabeling enzovoort. Dit maakt het wortelen van de boom een stuk eenvoudiger. Maak de ondergrond waterdoorlatend door de grond goed los te scheppen. Kies een van de volgende grondsoorten: Alle, Humus, Normale grond.

Welk standplaats is geschikt voor de Hoogstam dikke Vijgenboom?

De perfecte standplaats voor deze boom is Halfschaduw, Zon. De aarde mag niet te nat of droog zijn. Let ook goed op de schutting: zorg dat de plant ten minste 2 meter uit de erfgrens staat. Denk tenslotte ook aan schaduw en opgedrukte tegels door wortelopdruk.

Hoe kan ik de Ficus carica Hoogstam dikke Vijgenboom in mijn tuin laten bezorgen?

Jij kan zo’n Hoogstam dikke Vijgenboom snel en voordelig tot in de tuin laten leveren. Je hebt de keuze uit verschillende hoogtes, varianten en andere essentials zoals een boompalenset en grond voeding. De boom wordt tot in de tuin bezorgd door een professionele bezorgservice. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen.

Wat betekent aanplantservice?

Bij de aanplantservice wordt deze voordelige Ficus carica aanbieding thuisbezorgd en geplant door een gespecialiseerde bomenspecialist. Daardoor wordt al het werk uit handen genomen en kan je ervanuit gaan dat het juist geplant wordt. Verschillende leveranciers beloven zelfs een aangroeigarantie. Bedenk wel: de aanplantplek moet goed begaanbaar zijn zonder bekabeling, straatwerk, stronken, worteldoek, puin en grind en moet bereikbaar zijn met de kruiwagen.

Plaats een reactie